Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα Εστιακών φοιτητών, μπροστά από το πρώην δημαρχείο Καρλοβάσου, τα μέλη της οποίας διαμαρτύρονταν για την κατάσταση που επικρατεί στις φοιτητικές εστίες.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή, 100 νέες αιτήσεις φοιτητών, κυρίως πρωτοετών, για δωρεάν στέγαση, καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων, ενώ 30 φοιτητές, που παλαιότερα έμεναν στις εστίες υποχρεούνται να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους . Ο κίνδυνος πάντως πολλοί φοιτητές να διακόψουν τις σπουδές τους ή να μην τις αρχίσουν καθόλου, είναι ορατός.

Η Επιτροπή προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος, στο οποίο αναφέρεται η κατάσταση, ενώ καταγράφονται οι διεκδικήσεις, ανάμεσα στις οποίες:

Η δημιουργία εστιών για όλους τους φοιτητές, οι οποίες θα ανήκουν στο Πανεπιστήμιο, καθώς και η μη απομάκρυνση των φοιτητών που ήδη μένουν εκεί.

Η μίσθωση, με ευθύνη του κράτους, ξενοδοχείου για να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εστίες. Μετά από την ολοκλήρωση / παράδοση των εστιών του Πανεπιστημίου, να μην ξενοικιαστούν τα ξενοδοχεία.

Να μην πληρώνει κανένας φοιτητής για την μετακίνησή του. Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τα ΚΤΕΛ.»

Στο μεταξύ, ένα μεγάλο “‘όχι” φώναξαν οι κάτοικοι της δυτικής Σάμου στη Λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Καρλόβασι, και αφορούσε στην υποβάθμιση της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Παρουσία όλων των τοπικών αρχών οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν για την κατάργηση των γραφείων της ΔΕΗ του ΟΤΕ και την επικείμενη κατάργηση της Εφορίας Καρλοβάσου και του Τελωνείου.

Οι κάτοικοι και οι φορείς που πήραν μέρος στην λαϊκή συνέλευση αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κατάληψη του κτιρίου της εφορίας.