Συλλαλητήριο των ατόμων με αναπηρία στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος


ΕΛΛΑΔΑ
10:37
02/12/2016
Συλλαλητήριο των ατόμων με αναπηρία στο κέντρο της Αθήνας
loading

Σε εξέλιξη είναι το προγραμματισμένο συλλαλητήριο των ατόμων με αναπηρία στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή και την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Άτομα με αναπηρία, συνοδοί αυτών, αλλά και αλληλέγγυοι έχουν ξεκινήσει να συγκεντρώνονται στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

«ΝΑΙ στις ίσες ευκαιρίες – ΝΑΙ στην αξιοπρέπεια – ΝΑΙ στην εργασία – ΟΧΙ στην περιθωριοποίηση – ΟΧΙ στην κοινωνική απομόνωση», είναι το σύνθημα του σημερινού συλλαλητηρίου.

Αναφερόμενη στο θέμα η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), είχε σημείωσει μεταξύ άλλων: «Καλούμε τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους από κάθε γωνιά της χώρας, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία να λάβουν μέρος μαζικά και δυναμικά, σε κάθε πρωτοβουλία και διαμαρτυρία που διοργανώνεται από τις οργανώσεις-μέλη μας και όχι μόνο, με στόχο την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων των  ατόμων με αναπηρία.

Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, αντιστεκόμαστε και θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στις πολιτικές λιτότητας των κυβερνητικών οικονομικών επιτελείων και στην αναλγησία των στελεχών κάθε Τρόικας ή Κουαρτέτου.

Εμείς, οι πολίτες με αναπηρία, με χρόνια πάθηση, οι γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με βαριά και πολλαπλή αναπηρία και οι οικογένειές μας, δεν θα αποδεχθούμε και δεν θα συμφωνήσουμε ΠΟΤΕ στην εξόντωσή μας!

Στην Αθήνα διαδηλώνουμε στην Ομόνοια, στις 2 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10 το πρωί.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε όλοι και όλες το πανελλαδικό παν- αναπηρικό συλλαλητήριο, προωθούμε τη Διακήρυξη της 3ης Δεκέμβρη 2016, ώστε να φτάσει το μήνυμά μας σε κάθε γωνιά της χώρας!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και αρκετοί φορείς καλούν σε συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο, όπως η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, η ΠΟΕΔΗΝ, το Συνδικάτο ΟΤΑ και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

klathmonos1 klathmonos2 klathmonos3 klathmonos5 klathmonos6klathmonos4

staydiao1 staydiao2 staydiao3 staydiao4 staydiao5

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει