«Να ενισχύσουν με τη δύναμη της ψήφου τους το ΤΕΕ επιλέγοντας -ανεξαρτήτως παράταξης- τους καλύτερους», κάλεσε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός τους μηχανικούς της χώρας καθώς σήμερα διεξάγονται οι εκλογές του Επιμελητηρίου.

Από τις 8 το πρωί διεξάγεται ομαλά η εκλογική διαδικασία τόσο στην Αθήνα (ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ «Σπύρος Λούης», Μαρούσι), όσο στη Θεσσαλονίκη (περίπτερο 4 της HELEXPO A.E., Εγνατία 154) και σε άλλες 60 πόλεις της χώρας. Σημειώνεται ότι οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 μ.μ.

Σύμφωνα με την προσέλευση στα εκλογικά κέντρα, το ενδιαφέρον των μηχανικών, όλων των ηλικιών και ειδικοτήτων, παρουσιάζεται έντονο ενώ νωρίς το πρωί ψήφισε και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος είχε σύντομη συνομιλία με τον κ. Στασινό.

Σημειώνεται ότι δικαίωμα ψήφου έχουν φέτος 102.725 διπλωματούχοι μηχανικοί.

Με δηλώσεις του σε ΜΜΕ ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Στασινός, κάλεσε όλους τους μηχανικούς «να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία ώστε να δώσουν δύναμη με τη ψήφο τους στο ΤΕΕ για να μπορέσει πιο ενισχυμένο να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου». Όπως είπε, «ίσως πρόκειται για τον κλάδο που έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση, καθώς δεν υπάρχουν δουλειές, η πτώση της οικοδομής έχει φτάσει στο εκπληκτικό ποσοστό του 95% και ο κλάδος μαστίζεται από την ανεργία».

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, ο κ. Στασινός επεσήμανε ότι «πρόκειται για φλέγον ζήτημα καθώς οι μηχανικοί επιθυμούν μεν, αδυνατούν όμως να καταβάλουν τις εισφορές, καθώς το ύψος τους είναι πολύ υψηλό και μαζί με την υψηλή φορολογία, γίνονται δυσβάσταχτο βάρος. Όταν δόθηκε με προηγούμενη ρύθμιση η δυνατότητα ρύθμισης των εισφορών, οι μηχανικοί ανταποκρίθηκαν, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτείται μία νέα ρεαλιστική ρύθμιση».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο πρόεδρος του ΤΕΕ ανέφερε ότι «με τον πρωθυπουργό έχει συναντηθεί και έχει λάβει υποσχέσεις ότι θα “κοιτάξει” τα προβλήματα του κλάδου – καθώς είναι και ο ίδιος είναι μηχανικός, όπως και πολλοί υπουργοί – όμως, δεν έχουν γίνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση».

«Υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των δεσμεύσεων και της τωρινής κατάστασης», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι «οι 20 προτάσεις που έχει καταθέσει και οι οποίες δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, δεν έχουν προχωρήσει, γιατί δεν υπάρχει πολιτική βούληση».

Ο κ. Στασινός κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει πρωτοβουλία για να ενισχυθεί ο κλάδος καθώς, όπως είπε, «είμαστε ο κλάδος που πάει μαζί με τη χώρα. Αν υπάρχει ανάπτυξη, οι μηχανικοί είναι πρωταγωνιστές. Αν όχι, είναι οι πρώτοι που πλήττονται».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κάλεσε τους μηχανικούς της χώρας «να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή εκλογική διαδικασία, ψηφίζοντας -ανεξαρτήτως παράταξης- εκείνους που πιστεύουν ότι είναι οι καλύτεροι».