«Υπάρχουν παιδιά που τρώνε ντομάτες, αγγούρια και ελιές το πρωί. Χρήματα οι γονείς τους δεν έχουν για να αγοράσουν τα παιδιά τους έστω και ένα κουλούρι από το κυλικείο του σχολείου» καταγγέλλει στο newsbeast.gr η πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 115ου δημοτικού σχολείου Αθηνών, Δήμητρα Σκοπελίτη.

Τα λόγια της αυτά επιβεβαιώνει και η υπεύθυνη του κυλικείου του σχολείου Ρούλα Λυπημένου.

Οι δύο καταγγέλλουσες  επιβεβαιώνουν τις λιποθυμίες μαθητών λόγω ασιτίας, και την δραματική και σοκαριστική κατάσταση που ήρθε χθες στη δημοσιότητα μετά τις καταγγελίες του Α’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών σχετικά με την κατάσταση που βρίσκονται πολλά παιδιά σε σχολεία της πρωτεύουσας, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους.

Δεν λείπουν και οι διαγνώσεις γιατρών σε σχολεία του 6ου και 7ου διαμερίσματος, όπου επιβεβαιώνουν τα κρούσματα ασιτίας καθώς επίσης και την αυτοκτονία πατέρα ο οποίος είχε μείνει άνεργος 6 μήνες πριν.

Πρόχειρες…λύσεις

«Υπάρχουν δάσκαλοι που αγοράζουν με τον μισθό τους μολύβια, γόμες, ακόμη και φαγητό σε κάποιους μαθητές για να επιβιώσουν», λέει η κυρία Λυπημένου.

Η διάψευση του υπουργείου Παιδείας για τα κρούσματα ασιτίας στα σχολεία προκάλεσε την άμεση αντίδραση της προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 115ου σχολείου η οποία είπε: «Κυρία Διαμαντοπούλου βγείτε από το γραφείο σας και ελάτε στα σχολεία να δείτε τι συμβαίνει».

Υπενθυμίζεται ότι οι σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων στην περιοχή Αμπελοκήπων –Ερυθρού-Πολυγώνου οργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 15 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στην πλατεία Πανόρμου.