Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη χρήση χημικών που έκαναν το πρωί άνδρες των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων, στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού.

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη χρήση χημικών στη σημερινή διαδήλωση συνταξιούχων και προχωράει σε απαγόρευση των δακρυγόνων σε πορείες εργαζομένων και συνταξιούχων.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφερόταν πως «το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού. Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».

Η ένταση επικράτησε μπροστά από την Ηρώδου Αττικού όπου κατέληξε η πορεία των συνταξιούχων, όταν αντιπροσωπεία τους επιχείρησε να συναντήσει τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Η αστυνομία δεν επέτρεψε την πρόσβαση και τότε οι συνταξιούχοι προσπάθησαν να περάσουν ενώ επιχείρησαν να ρίξουν τη μία κλούβα η οποία ήταν παρατεταγμένη μπροστά από την Ηρώδου Αττικού. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά για να απωθήσουν τους ηλικιωμένους.