Για «μαύρη μέρα στην ιστορία του κράτους και των εργαζομένων στο Δημόσιο» έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Βρεττάκος μιλώντας για την απόφαση περί εργασιακής εφεδρείας και προανήγγειλε καταλήψεις αύριο σε δημόσιες υπηρεσίες.  

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 ο κ. Βρεττάκος είπε πως «η μονιμότητα που κατακτήθηκε πριν από ένα αιώνα ακριβώς αυτήν τη στιγμή καταργείται, με βασικό στόχο την εξυπηρέτηση των δανειστών και βέβαια αυτό θα έχει δραματικές επιπτώσεις στην κοινωνία».

Οι απολύσεις, εκτίμησε ο κ. Βρεττάκος, θα γίνουν περισσότερο από υπηρεσίες που εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο, που παρέχουν δημόσια κοινωνικά αγαθά «γιατί δυστυχώς αυτό έχει δείξει μέχρι στιγμής η τακτική της κυβέρνησης και είναι αποκαλυπτικό ότι στο χώρο της υγείας, της παιδείας και της ασφάλισης θα έχουμε περισσότερα προβλήματα από άλλες υπηρεσίες».

Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία από κοινού με τη ΓΣΕΕ την Τετάρτη και στις 19 του μήνα. «Στόχος μας είναι σε συνεργασία με την κοινωνία να βγούμε στο δρόμο και να ανατρέψουμε μια πολιτική που οδηγεί και την χώρα και την οικονομία σε νέα αδιέξοδα», κατέληξε ο κ. Βρεττάκος.