Γερανούς για τη φύλαξη των λεωφορειολωρίδων,  καθώς και προσλήψεις νέων ελεγκτών κομίστρου για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εισιτηριοδιαφυγής επιστρατεύει η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ) προκειμένου να αναστρέψει τη φθίνουσα πορεία και την απαξίωση των μέσων μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις λεωφορειολωρίδες που εδώ και πάρα πολύ καιρό «καννιβαλίζονται» συστηματικά, κυρίως από τα Ι.Χ και τα ταξί, η διοίκηση του ΟΑΣΑ σχεδιάζει να βγάλει και πάλι στους δρόμους δέκα γερανούς, οι οποίοι θα απομακρύνουν τα οχήματα που θα σταθμεύουν μέσα σε αυτές και θα λειτουργούν αποτρεπτικά για την κατάληψή τους.

Σύμφωνα με Τα Νέα, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Πειραιά όπου Ι.Χ και ταξί, όχι μόνο κινούνται παράνομα -και χωρίς κανένα αστυνομικό έλεγχο- μέσα στις λεωφορειολωρίδες αντίθετης ροής, αλλά τις χρησιμοποιούν και για στάθμευση.

Για την αποτελεσματική φύλαξη των λεωφορειοδρόμων της Αττικής, των οποίων το συνολικό μήκος ανέρχεται σε περίπου 52 χιλιόμετρα, η διοίκηση του ΟΑΣΑ ετοιμάζεται να υπογράψει σχετικό μνημόνιο (με μετρήσιμα αποτελέσματα) με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αντίστοιχο μνημόνιο, το οποίο θα περιλαμβάνει συγκεκριμένους αριθμητικούς στόχους, που θα αποτυπώνονται κάθε μήνα σε ειδικές αναφορές, αναμένεται να υπογραφεί και με τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας. Υπενθυμίζεται, ότι αντίστοιχη συμφωνία με τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας είχε υπογραφεί και παλαιότερα, όμως το μόνο που ίσχυσε από εκείνη τη συμφωνία ήταν η δωρεάν μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.