Με ρεπορτάζ και συνεχείς ανταποκρίσεις καλύπτουν και τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης.

Τα ΜΜΕ της γείτονας χώρας κάνουν συνεχείς αναφορές στα κρούσματα αισχροκέρδειας, αλλά και στο γεγονός πως βορειοελλαδίτες μεταβαίνουν στη νότια Βουλγαρία για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους.

«Οι περισσότεροι Έλληνες αλλά και οι ξένοι τουρίστες, που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, δέχτηκαν με ικανοποίηση την απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για επιστράτευση των ιδιοκτητών ΔΧ φορτηγών με την ελπίδα, ότι θα τεθεί γρήγορα τέρμα στο χάος που επικρατεί στη χώρα λόγω της έλλειψης υγρών καυσίμων». Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε σήμερα η ανταποκρίτρια της δημόσιας ραδιοφωνίας ΒΝΡ στην Ελλάδα, το μέτρο της κυβέρνησης, για να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία των πρατηρίων βενζίνης και να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την απεργία.

Αφού αναφέρθηκε στα κρούσματα αισχροκέρδειας (αμόλυβδη με τιμή δύο ευρώ το λίτρο), η Κάτγια Πέεβα σχολίασε, ότι η ελληνική κοινωνία υποστηρίζει τα μέτρα της κυβέρνησης για απελευθέρωση των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων» με γνώμονα τον ελεύθερο ανταγωνισμό και τη μείωση των τιμών των υπηρεσιών.

Στο μεσημεριανό δελτίο της, η δημόσια τηλεόραση ΒΝΤ αναφέρθηκε στην έκκληση της ένωσης των Ελλήνων ξενοδόχων και άλλων φορέων να ληφθούν αποφασιστικά μέτρα ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση.