Για την οικογένειά της Μαίρης Βιδάλη, το θέατρο, όπως έχει πει η ίδια, αποτελούσε «ποινικό αδίκημα», όμως, η ηθοποιός τα… έβαλε ακόμη και με τους δικούς της για να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Αποφοίτησε από το Pierce College και μετά από τρία χρόνια σπουδών στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής, με πείσμα μπήκε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη και τελείωσε με άριστα. Ξεπέρασε όλα τα εμπόδια που της εμφανίστηκαν και ακολούθησε το δρόμο που ονειρευόταν.

Εξάλλου, είναι μία από τις λίγες ηθοποιούς που είχε την ευκαιρία να αγγίξει το άπιαστο όνειρο μιας καριέρας στο Χόλυγουντ και την αρνήθηκε. Λάτρης του θεάτρου, μία γυναίκα με διεθνή τίτλο ομορφιάς, μελαγχολική πρωταγωνίστρια της ταινίας «17 σφαίρες για έναν άγγελο», με θέμα τη θυσία της ηρωίδας, Ηρούς Κωνσταντοπούλου, ηθοποιός που μετράει περισσότερους από 200 ρόλους στο θέατρο αλλά και στη μικρή και μεγάλη οθόνη.

Αυστηρή αστυνομικός στο σίριαλ «Καλημέρα Ζωή» του Νίκου Φώσκολου, δυναμική θεατρική επιχειρηματίας, σκηνοθέτιδα και μεταφράστρια καθώς και επί σειρά ετών δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς. Με λίγα λόγια, αυτή είναι η Μαίρη Βιδάλη, η οποία, ασχολείται και με την παραγωγή καθώς και με το Διάχρονο Θέατρο που δημιούργησε.

Σήμερα, η Μαίρη Βιδάλη, όπως λέει στο newsbeast.gr, παραδέχεται ότι έφτιαξε το θεατρικό εργαστήρι, για την αγάπη της στο σανίδι.

«Έφτιαξα ένα θεατρικό εργαστήρι. Εδώ θα δείτε παλιούς, νέους και αγαπημένους σας καλλιτέχνες να μαθητεύουν κάθε χρόνο πάνω σε κλασικά κείμενα. Παράλληλα να παρουσιάζουν ελληνικά έργα και κάθε χρόνο για τους μικρούς μας φίλους ένα παραμύθι με κούκλες», λέει και συνεχίζει:

«Τα καλοκαίρια θα συνεχίζουμε στα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, τις περισσότερες φορές με αρχαία ή αναγεννησιακά κείμενα. Έτσι, συνεχίζουμε τη δουλειά μας με αισιοδοξία».

Η Μαίρη Βιδάλη για κάποιο διάστημα άφησε την τηλεόραση καθώς πίστευε ότι λόγω της εκλογής της στην Περιφέρεια Αττικής, οι υποχρεώσεις της στον τομέα του πολιτισμού, θα ήταν πολύ σοβαρές. Το θέατρο όμως δεν το άφησε ποτέ. Εμφανίστηκε μόνο στη τηλεοπτική σειρά «Ζωή της Άλλης» για να προσέχει και να συμβουλεύει ως νοσοκόμα, μία εκ των πρωταγωνιστριών της σειράς, την Κάτια Δανδουλάκη.

Η ηθοποιός που διατελεί περιφερειακή σύμβουλος με τον Γιάννη Σγουρό, στον λιγοστό ελεύθερό της χρόνο, ταξιδεύει και διαβάζει λογοτεχνικά βιβλία. Και επειδή μιλά με νέους ανθρώπους, τους συμβουλεύει με τον ίδιο τρόπο που το κάνει στα δικά της παιδιά. «Ν’ αγαπούν πολύ αυτό που θέλουν να κάνουν γιατί θα είναι ο μόνιμος σύντροφος τους για μια ζωή. Να έχουν όμως εναλλακτική επιλογή, γιατί πολλές φορές αυτό που εκείνοι νομίζουν ότι τους ταιριάζει δεν είναι και το σωστό (αυτό θα τους το δείξει ο χρόνος) και πάνω απ’ όλα να έχουν την καλύτερη δυνατή παιδεία».

Και παραδέχεται ότι πάντοτε το οικονομικό πρόβλημα υπήρχε στους ηθοποιούς, απλώς δεδομένης της οικονομικής κρίσης, έχει γίνει πιο ορατό.

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».