Με συγκλονιστικά λόγια περιγράφει το δυστύχημα στην Αίγινα ένας από τους επιβάτες του τουριστικού σκάφους το οποίο εμβολίστηκε από ταχύπλοο, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 4 άνθρωποι και τουλάχιστον άλλοι 5 να τραυματιστούν.

Ακούστηκε ένας «εκκωφαντικός θόρυβος, σαν να γίνεται μετωπική διπλά σου», περιγράφει επιβάτης του σκάφους τα όσα συνέβησαν, μιλώντας στον Alpha.

«Πέρασε από πάνω μας, αυτό δείχνει με τι ταχύτητα ερχόταν. Θυμάμαι να περνάει πάνω από τη γέφυρα και καθώς έπεφτε το σκάφος μέσα στη θάλασσα ήταν ένας από κάτω και χάθηκε», συνεχίζει ο ίδιος.

Από την άλλη, ένας καπετάνιος σκάφους που συμμετείχε στη διάσωση των ναυαγών, περιέγραψε πώς ο ίδιος μάζεψε από τη θάλασσα «5 ή 6 ανθρώπους, ανάμεσα τους κι ένα παιδάκι». Ερωτώμενος για τον καπετάνιο της λάντζας που βρήκε το θάνατο, ο άντρας είπε: «(Το ταχύπλοο) καβάλησε και τον χτύπησε μέσα στη γέφυρα και τον σκότωσε».

«Ο πατέρας μου ήταν πολλά χρόνια επαγγελματίας ναυτικός. Έκανε και τη δουλειά στη Μονή, το πήγαινε-έλα. Για ένα μεροκάματο πήγαινε ο άνθρωπος και πέρασε ο άλλος με το σκάφος και τους πήρε όλους μαζί, έκλεισε πόσα σπίτια. Όποιος έχει λεφτά και παίρνει ένα σκάφος, πάει και σκοτώνει όλον τον κόσμο; Δεν γίνεται έτσι! Ευτυχώς δεν ήταν και ο αδελφός μου μέσα», δηλώνει από τη μεριά του ο γιος του κυβερνήτη της λάντζας.