Στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης στο Βόλο

Θα φιλοξενεί άτομα με νοητική υστέρηση


ΕΛΛΑΔΑ
6:05
24/09/2011
Στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης στο Βόλο
loading

Στη δημιουργία στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης προχωρά ο Δήμος Βόλου και η Κοινωφελής Επιχείρηση, μέσα από την υπογραφή μνημονίου.

Την πρόταση καλείται να εγκρίνει το σώμα του Δ.Σ. στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Στόχος της όλης προσπάθειας είναι η αυτόνομη διαβίωση Προσώπων με Νοητική Υστέρηση και ενδεχόμενες κινητικές ή αισθητηριακές αναπηρίες.

Η στέγη θα λειτουργήσει αρχικά στο κέντρο αυτιστικών στα Μελισσάτικα έως ότου ο Δήμος πετύχει να ανακατασκευάσει το σχετικό κτίριο που παραχωρεί η 5η ΥΠΕ στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης Αγριάς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε περίπτωση έγκρισης της συγκεκριμένης πρότασης, θα συσταθεί κατοικία εννέα ατόμων όπου τα άτομα θα φιλοξενούνται, με σκοπό να υπάρξει η δυνατότητα στα άτομα που θα αντιμετωπίσουν το φάσμα της αποξένωσης και ιδρυματοποίησης στο μέλλον, σε κάποιες από τις μεγάλες ιδρυματικές κρατικές μονάδες, να συνεχίσουν να ζουν κάτω από ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες.

Το ύψος της ετήσιας χρηματοδότησης το οποίο θα αιτηθεί από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προϋπολογίζεται στα 262.800 ευρώ ετησίως και η χρηματοδότηση θα διαρκέσει για 2 χρόνια.

Το συγκεκριμένο Μνημόνιο Συνεργασίας τίθεται σε ισχύ την ημερομηνία υπογραφής του και ισχύει για τρία χρόνια, ενώ η διάρκειά του μπορεί να παραταθεί με την κοινή γραπτή συναίνεση των μελών του.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει