Σε πιλοτική λειτουργία από σήμερα το πρόγραμμα του ΥΠΕΞ «Πρωτεύς»

Στόχος η ενίσχυση της εξωστρέφειας των συλλογικών φορέων της χώρας και των μεμονωμένων επιχειρήσεων


ΕΛΛΑΔΑ
22:16
31/05/2016
Σε πιλοτική λειτουργία από σήμερα το πρόγραμμα του ΥΠΕΞ «Πρωτεύς»
loading

Ένα επιπλέον εργαλείο θα έχουν στη διάθεσή τους οι ελληνικές επιχειρήσεις για την εξωστρεφή ανάπτυξή τους, με την πιλοτική λειτουργία του καταλόγου συμβουλευτικών επιχειρήσεων (πρόγραμμα Πρωτεύς) στη διαδικτυακή επιχειρηματική πύλη «AGORA» του υπουργείου Εξωτερικών (http://agora.mfa.gr/symex). Από σήμερα συμβουλευτικές επιχειρήσεις εξωστρέφειας θα έχουν τη δυνατότητα να εισάγουν ηλεκτρονικά (on-line) στοιχεία στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Εξωτερικών.

Στον κατάλογο αυτό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα εγγράφονται εταιρείες συμβούλων που διαθέτουν τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις ώστε οι προσφερόμενες υπηρεσίες τους να εξυπηρετούν τις ανάγκες των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) της χώρας, οι οποίες επιθυμούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους σε ξένες αγορές, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προσπάθεια διεύρυνσης του κύκλου εργασιών τους.

Προς διευκόλυνση των ελληνικών επιχειρήσεων, επισημαίνεται ότι για κάθε συμβουλευτική εταιρεία που θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο θα περιλαμβάνονται εξειδικευμένες πληροφορίες, όπως το πεδίο, οι κλάδοι και οι χώρες εξειδίκευσής της.

Σημειώνεται ότι για τη δημιουργία του καταλόγου αναπτύχθηκε ειδική εφαρμογή από το τμήμα πληροφορικής του υπουργείου Εξωτερικών, ώστε να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η καταχώρηση των δεδομένων από τις εταιρείες συμβούλων αφενός, και αφετέρου να απλοποιηθεί η πρόσβαση των εξαγωγικών επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να αντλήσουν στοιχεία και πληροφορίες. Παράλληλα, αξιοποιώντας και άλλες εφαρμογές πληροφορικής, οι ενδιαφερόμενες για εξεύρεση συμβούλου εξωστρέφειας επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα, καταχωρώντας τον αριθμό ΓΕΜΗ της συμβουλευτικής εταιρείας, να αντλούν πληροφορίες σχετικές με το καθεστώς λειτουργίας της εν λόγω εταιρείας, οι οποίες περιέχονται στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).

Η παρούσα πρωτοβουλία στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των συλλογικών φορέων της χώρας και των μεμονωμένων επιχειρήσεων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει