Ένα βήμα πριν το γκρεμό βρίσκονται οι βαμβακοκαλλιεργητές στον Αλμυρό καθώς η παραγωγή τους έχει δεχτεί τεράστιο πλήγμα σε ποσοστό μέχρι και 80% από το πράσινο σκουλήκι που έχει κατακλύσει τους αγρούς και έχει καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος της φετινής παραγωγής.

Οι παραγωγοί χαρακτηρίζουν τη φετινή χρονιά τη χειρότερη στα χρονικά του βαμβακιού και ζητούν τη στήριξη της πολιτείας και του αρμόδιου υπουργείου.

«Σε σημαντική έκταση η συλλογή του βαμβακιού είναι απαγορευτική διότι το κόστος συλλογής είναι μεγαλύτερο από την αξία της συλλεγόμενης ποσότητας. Μετά το περσινό χτύπημα από το πράσινο σκουλήκι ήρθε η φετινή χρονιά η οποία έφερε τους βαμβακοπαραγωγούς κυριολεκτικά σε απόγνωση. Η επιδρομή του πράσινου σκουληκιού ήταν τόσο μεγάλη και τόσο καταστροφική που και οι τακτικοί ψεκασμοί (διπλάσιοι και τριπλάσιοι σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά) με τα ισχυρότερα φάρμακα δεν μπόρεσαν να το αναχαιτίσουν», αναφέρει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σαρρής.

«Οι παραγωγοί του Δήμου μας αδυνατούν τη συνέχιση της παραγωγικής τους δραστηριότητας εάν δεν τύχουν σημαντικής οικονομικής στήριξης» ξεκαθαρίζει ο κ. Σαρρής, ο οποίος τονίζει ότι είναι αναγκαίο άμεσα να γίνει εκτίμηση των ζημιών και να ληφθούν σοβαρά μέτρα στήριξης των βαμβακοπαραγωγών προκειμένου να ξεφύγουν από το τέλμα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή. Ο κ. Σαρρής έστειλε σχετική απιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη.

Πρέπει να αναφερθεί ότι στον Αλμυρό η έκταση στην οποία καλλιεργείται βαμβάκι ξεπερνά τα 30.000 στρέμματα και αποτελεί κύρια πηγή εισοδήματος για τους αγρότες της περιοχής του Αλμυρού.