«Ως δημοτική Αρχή έχουμε πει ότι το μέλλον του Πειραιά είναι η θάλασσα. Αυτό προσπαθούμε να αποδεικνύουμε καθημερινά και με τις ενέργειές μας και με τις πρωτοβουλίες μας».

Αυτό τόνισε σήμερα ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο δημοτικό θέατρο Πειραιά για τις εκδηλώσεις «Ημέρες Θάλασσας 2016» που διοργανώνει από 17 έως 29 Μαΐου και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο δήμος, με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών.

Σημειώνεται ότι οι φετινές εκδηλώσεις για τις Ημέρες Θάλασσας, θα περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, πάρτυ, πολιτιστικά, κοινωνικά και αθλητικά δρώμενα, συναυλίες και δράσεις για το ευρύ κοινό, με επίκεντρο τη θάλασσα και τον πολιτισμό του Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Πειραιά, να προτείνουν και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που συνδυάζονται χρονικά με την διοργάνωση: το «σαλόνι θαλασσίου τουρισμού» (East Med Yacht Show) που θα γίνει από τις 13 έως τις 18 Μαΐου στη Μαρίνα Ζέας και τη ναυτιλιακή έκθεση των «Ποσειδωνίων», που θα πραγματοποιηθεί από 6 – 10 Ιουνίου στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo δίπλα στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος).

Για τα «Ποσειδώνια», ο κ. Μώραλης είπε πως βρίσκεται σε επαφή με τους διοργανωτές, αναζητώντας τρόπο να επιστρέψουν κάποια στιγμή στο λιμάνι του Πειραιά.

Από την πλευρά του, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Πέτρος Κόκκαλης, τόνισε ότι οι Ημέρες Θάλασσας είναι ένας θεσμός που μπορεί να πετύχει την εξωστρέφεια της πόλης, και ότι δημιουργήθηκε μία πλατφόρμα με την οποία επιτυγχάνεται η συμμετοχή των δημοτών και των φορέων της πόλης στις εκδηλώσεις, σε συνεργασία τόσο με τη δημοτική αρχή όσο και μεταξύ τους.

«Θα δοκιμάσουμε φέτος να κάνουμε πολύ πιο έντονη την επικοινωνία και να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα επικοινωνίας πάνω στην οποία θα μπορέσουμε να «επικοινωνήσουμε» και τις εκδηλώσεις που εσείς ετοιμάζετε και πραγματοποιείτε κάθε φορά, ενώ το τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στις 17 Μαΐου» ανέφερε ο κ.Κόκκαλης.

Η πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του δήμου Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, υπογράμμισε ότι θα πραγματοποιηθούν κολυμβητικοί αγώνες που θα θυμίσουν τους αντίστοιχους των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 και παράλληλα θα προσκληθεί και αντιπροσωπεία από την Ουγγαρία, καθώς τότε οι αθλητές της συγκεκριμένης χώρας είχαν κερδίσει δυο χρυσά μετάλλια στα αθλήματα της κολύμβησης.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί το 1ο Κύπελλο κολύμβησης Πειραιά στο κολυμβητήριο Καστέλλας για μαθητές 7 – 12 ετών σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία του Ολυμπιακού, του Εθνικού και της Καστέλλας. Ακόμη, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις στο Δημοτικό Θέατρο και στη Δημοτική Πινακοθήκη, προβολή ταινιών σε υπαίθριο σινεμά, ξεναγήσεις σε διάφορα σημεία και συναυλίες στο Βεάκειο.