Ξεκάθαρο μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες έστειλαν σήμερα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η άσκηση των ειδικών δυνάμεων του στρατού ήρθε ως απάντηση στις αποβατικές ασκήσεις και τον ψυχολογικό πόλεμο που έχουν ξεκινήσει οι τουρκικές δυνάμεις το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Για την διεξαγωγή της άσκησης τάχθηκαν «στην υπηρεσία» των ελληνικών δυνάμεων τα νεοαποκτηθέντα jet-ski των καταδρομέων ενώ πραγματοποιήθηκαν ρίψεις από ελικόπτερο Σινούκ.

Στην άσκηση το «παρών» έδωσαν και υποβρύχιοι καταστροφείς της Ζ’ΜΑΚ, οι οποίοι κατά το σενάριο προηγήθηκαν της κύριας αποβατικής κίνησης και απομάκρυναν από την ακτή διάφορα εμπόδια όπως νάρκες, παγίδες και συρματοπλέγματα ώστε στη συνέχεια η αποβατική δύναμη να είναι έτοιμη μα ξεκινήσει.

Ωε προς τα πλωτά μέσα χρησιμοποιήθηκαν δύο φουσκωτά και δύο jet ski, ενώ για πρώτη φορά τοποθετείται ράμπα ώστε τα jet-ski έχοντας αναμμένες τις μηχανές να κυλάνε και να πέφτουν στη θάλασσα έτοιμα για δράση.

Στο βίντεο διακρίνονται στο βάθος και δύο φουσκωτά που περιμένουν να οδηγήσουν την ομάδα κοντά στην ακτή, όπου θα καταδυθούν για να εκτελέσουν την αποστολή τους.