Η κλήρωση δώδεκα ετοιμοπαράδοτων διαμερισμάτων, σε ισάριθμους εργαζόμενους και ανέργους της Τρίπολης, έγινε παρουσία της διοικήτριας του ΟΑΕΔ, Μαρίας Καραμεσίνη, του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και των δικαιούχων.

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, τόνισε ότι ο ΟΑΕΔ, ως διάδοχος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), έχει αναλάβει τη στεγαστική προστασία των εργαζομένων και ανέργων της χώρας και με ιδιαίτερη χαρά παραδίδει οικίες σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ενώ πρόσθεσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξαναβρεθεί στην Τρίπολη για την οριστική εγκατάσταση των κληρωθέντων δικαιούχων και την παράδοση σ’ αυτούς των οριστικών τίτλων κυριότητας.

Η κ. Καραμεσίνη σημείωσε ότι ανάλογες κληρώσεις κενών και αδιάθετων κατοικιών, έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες είκοσι πόλεις, ανά την επικράτεια, και συμπλήρωσε ότι συνολικά 14.000 κατοικίες θα παραδοθούν τα επόμενα χρόνια, οι οποίες βρίσκονται σε διαδικασία ολοκλήρωσης ή υπάρχουν κενές και αδιάθετες εντός οικισμών που έχουν ολοκληρωθεί.

Σε ερώτηση περί έλλειψης πόρων του ΟΑΕΔ, η διοικήτρια του Οργανισμού επεσήμανε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, πόροι υπάρχουν, τα αποθεματικά δεν έχουν εξαντληθεί και οι εισφορές καταβάλλονται κανονικά, ενώ συνεχίζεται από τον ΟΑΕΔ απρόσκοπτα η κατασκευή κατοικιών και οικισμών η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, από τη στιγμή που καταργήθηκε ο ΟΕΚ.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι συνεχίζονται οι κληρώσεις και η έκδοση των οριστικών παραχωρητηρίων και ο ΟΑΕΔ βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη της δραστηριότητάς του.

Τέλος, πρόσθεσε ότι ολοκληρώνονται από τον ΟΑΕΔ και έργα περιβάλλοντος χώρου σε οικισμούς που έχουν ολοκληρωθεί, όπως για παράδειγμα, το Ηλιακό χωριό στην Πεύκη Αττικής ή το Ολυμπιακό χωριό στις Αχαρνές, με απώτερο σκοπό και στόχο τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων.