Σχολικά γεύματα σταδιακά σε ακόμη εννέα σχολεία

Άρχισε σήμερα η υλοποίηση της δεύτερης φάσης του πιλοτικού προγράμματος


ΕΛΛΑΔΑ
17:36
08/04/2016
Σχολικά γεύματα σταδιακά σε ακόμη εννέα σχολεία
1
loading

Άρχισε σήμερα η υλοποίηση της δεύτερης φάσης του πιλοτικού προγράμματος σίτισης «Σχολικά Γεύματα» σε σχολεία των δήμων: Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Νέας Ιωνίας, Ταύρου, Παλαιού Φαλήρου και Χαλανδρίου, ως κοινή δράση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η δράση ξεκινά σε τρία από τα εννέα επιπλέον σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αφορά η δεύτερη φάση υλοποίησης του προγράμματος και καλύπτει το σύνολο των μαθητών που φοιτούν σε αυτά. Ήδη, από τον Φεβρουάριο, υλοποιείται το πρόγραμμα σίτισης όλων των μαθητών με επιτυχία σε εννέα δημοτικά σχολεία του δήμου Περάματος.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι στόχοι του πιλοτικού προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» είναι να αντιμετωπιστούν, όσο είναι δυνατόν, αφενός μεν οι ανάγκες σίτισης αυτής της ιδιαίτερα ευάλωτης ομάδας του πληθυσμού αφετέρου δε να υποστηρίξουν την εκπαιδευτική διαδικασία και να αποτρέψουν φαινόμενα σχολικής διαρροής. Συγχρόνως, να δραστηριοποιηθεί και να συνεργαστεί αρμονικά το σύνολο της σχολικής κοινότητας.

Το σύνολο των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που υλοποιούν το πιλοτικό πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» είναι 18 και ο αριθμός των μαθητών που σιτίζεται από αυτό ανέρχεται σε 3150.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar SER 30

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΛΙΠΟΘΥΜΙΩΝ / ΥΠΑΡΞΗΣ ΠΑΜΦΤΩΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΤΟΣ/ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ ΣΤΕΡΗΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΝ ΓΕΝΕΙ . ΠΑΕΙ ΚΙ ' ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ . ΚΑΙ ΤΟ 1 9 6 9 ΠΕΡΙΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ [...] ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΑΥΤΟΙ '' ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ '' .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει