Επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά με τους πάνω από 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες, που πλέον ασφυκτιούν με την παραμονή τους στη χώρα μας και ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα.

Χθες το βράδυ περίπου 40 πρόσφυγες ήρθαν στην Αθήνα από το λιμάνι του Πειραιά κουβαλώντας μαζί τα πράγματά τους και σκηνές προκειμένου να κατασκηνώσουν στην πλατεία Συντάγματος ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Η Αστυνομία τους είπε ότι δεν γίνεται να στήσουν σκηνές στο Σύνταγμα και προσήγαγε 40 άτομα στη ΓΑΔΑ προκειμένου να ελεγχθούν.

Χθες το πρωί σημειώθηκαν επεισόδια στο λιμάνι και επικράτησε χάος, μετά την ενημέρωση από τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής ο οποίος έδιωξε τους δημοσιογράφους και κάλεσε τους πρόσφυγες να αποχωρήσουν από το λιμάνι και να μεταφερθούν στα κέντρα φιλοξενίας. Οι μετανάστες αντέδρασαν, έκλεισαν το δρόμο μπροστά από στην πύλη Ε3 και εξέφρασαν την οργή τους για την εξέλιξη. Στη συνέχεια προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία κλείνοντας τον δρόμο στην είσοδο Ε3. Όταν ένας οδηγός προσπάθησε να περάσει από το σημείο οι λιμενικοί προσήγαγαν ένα μετανάστη και εκείνη τη στιγμή συνεβη αυτό που σόκαρε τους πάντες: ένας μετανάστης άρπαξε ένα μωρό, το σήκωσε στον αέρα κραδαίνοντάς το και απειλούσε να το πετάξει στους λιμενικούς. Τελικά ο μετανάστης πείστηκε να αφήσει το μωρό χωρίς να το τραυματίσει.