Μία πολύ δύσκολη νύχτα ήταν αυτή που πέρασε και μία πολύ δύσκολη μέρα αρχίζει καθώς, λόγω των ισχυρών ανέμων πολλές περιοχές της χώρας έχουν βρεθεί σε πύρινο κλοιό.

Στην Αττική πυρκαγιά ξέσπασε στη Άνω Γλυφάδα, στην οδό Πορταριάς 53. Η φωτιά άρχισε στις 00:38 και ταχύτατα επεκτάθηκε σε όλη την περιοχή. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί. Η ταχύτητά της ήταν τόσο μεγάλη που «περνούσε» από τις αυλές καίγοντας τα πάντα στο πέρασμά της. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακόψουν τη φωτιά στο Πανόραμα της Βούλας προκειμένου να μην επεκταθεί στον Υμηττό. Λόγω της φωτιάς μία ηλικιωμένη με κινητικά προβλήματα χρειάστηκε να απομακρυνθεί από το σπίτι της ενώ ζημιές υπέστησαν δύο σπίτια και μία αποθήκη. Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα, έχουν καταστραφεί εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση αλλά και αλσύλλια και πεύκα.

Δεύτερο μέτωπο σχηματίστηκε περίπου στις 3 το πρωί στην Αργυρούπολη, στο τέρμα της οδού Κύπρου. Η εστία αυτή έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα, στις 5:55 στα Άνω Λιόσια, στον οικισμό Γεννηματά. Στο σημείο έφτασαν άμεσα 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Σε εξέλιξη παραμένουν μεγάλες φωτιές σε όλη την Ελλάδα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οικισμοί στη Λευκίμμη Έβρου, όπου η φωτιά μαίνεται από το μεσημέρι της Τετάρτης. Με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν με προορισμό τον Έβρο δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Μεσολογγίου λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς, στην ευρύτερη περιοχή των δημοτικών διαμερισμάτων Ευηνοχωρίου και Aγίου Θωμά. Μάχη με τις φλόγες δίνουν 30 πυροσβέστες και 7 άτομα πεζοπόρο με 15 οχήματα ενώ ρίψεις νερού κάνει ένα ελικόπτερο. Δύο χωριά έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ χθες βράδυ έκλεισε, λόγω της φωτιάς, η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Σε εξέλιξη παραμένουν οι φωτιές στη Ζάκυνθο- όπου αναμένεται σε λίγη ώρα να φτάσουν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη- τις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας όπου τις επίγειες δυνάμεις συνδράμει και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, τους Νεγράδες Ιωαννίνων και την Αμφιλοχία, όπου γίνονται ρίψεις νερού από ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος κι ένα ελικόπτερο.

Λόγω της έκτακτης κατάστασης ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και σήμερα  Παρασκευή αναμένονται ενισχύσεις σε εναέρια μέσα από το εξωτερικό, την Ισπανία και τη Γαλλία.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά στη Γλυφάδα και την εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων