Σε εξέλιξη είναι πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα, την ώρα που η ένταση των ανέμων εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα υψηλή, με κάποια σημεία να φτάνει και τα 9 μποφόρ. Ο εφιάλτης δεν φαίνεται να τελειώνει αφού σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σε μεγάλα τμήματα της επικράτειας.

Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τις επτά το πρωί η φωτιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα στην Άνω Γλυφάδα προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους. Οι πύρινες γλώσσες απείλησαν σπίτια ενώ σε πολλές περιπτώσεις άγγιξαν και τις αυλές των σπιτιών.

Η φωτιά αρχικά περιορίστηκε στην περιοχή μεταξύ Άνω Γλυφάδας και Πανόραμα Βούλας για να τεθεί στη συνέχεια υπό μερικό έλεγχο με το πρώτο φως της μέρας. Ένα ακόμα μέτωπο που εκδηλώθηκε στην Αργυρούπολη στις 3.00 μετά τα μεσάνυχτα, αντιμετωπίστηκε άμεσα.

Τα ξημερώματα, γύρω στις 4:30, πυρκαγιά ξέσπασε και στα Άνω Λιόσια, πάνω από τον οικισμό Γεννηματά. Η φωτιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση και λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε σε δύσβατα σημεία. Από νωρίς στη μάχη για την κατάσβεσή της ρίχτηκαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, 25 πυροσβέστες με δέκα οχήματα και 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα και με τη συνδρομή ελικοπτέρου μόλις ξημέρωσε, έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Εν τω μεταξύ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας παραμένουν Μεσολόγγι και Λευκίμμη Έβρου, όπου αναμένεται και η ευρωπαϊκή βοήθεια μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα γύρω στις 10 το πρωί αναμένονται στη χώρα μας τέσσερα αεροσκάφη CL-415 από την Ισπανία και τη Γαλλία.

Σε εξέλιξη το πρωί της Παρασκευής είναι συνολικά έξι μεγάλες πυρκαγιές σε Μεσολόγγι, Έβρο όπου εκκενώθηκαν και οικισμοί, Αμφιλοχία, Ιωάννινα, Αιτωλοακαρνανία και Ζάκυνθο.

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιών και σήμερα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να κρούει τον κώδωνα το κινδύνου για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.