Δανειολήπτης πέτυχε και ευνοϊκή ρύθμιση και απαλλαγή από το χρέος του κατά περίπου 60% με απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων.

Με μια απόφαση σταθμό για δεκάδες δανειολήπτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους, το Ειρηνοδικείο Χανίων δικαίωσε Χανιώτη δανειολήπτη που προσέφυγε σ’ αυτό, διαγράφοντας μέρος των οφειλών του προς πιστωτικά ιδρύματα.

Συγκεκριμένα ο δανειολήπτης είναι συνταξιούχος και είχε δηλώσει αδυναμία πληρωμής. Τα χρέη του προς τις διάφορες τράπεζες έφταναν τα 120.000 ευρώ και με σχετική απόφαση του Ειρηνοδικείου, διαγράφηκε μέρος του χρέος, ποσό των 67.200 ευρώ ενώ το υπόλοιπο ρυθμίστηκε αναλογικά σε κάθε πιστώτρια τράπεζα σε ορίζοντα τετραετίας.

Την υπόθεση αυτή την χειρίστηκε εξωδίκως η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ) και με τις οδηγίες της, ο δανειολήπτης κατέθεσε αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι είναι μία σημαντική απόφαση που δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες δανειολήπτες να αντιμετωπίσουν ένα οξυμένο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, όπως είναι υα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Είναι η τρίτη απόφαση Ειρηνοδικείου Πανελλαδικά, που δικαιώνει δανειολήπτη και η πρώτη απόφαση που επιμελήθηκε Ένωση Καταναλωτών.