Η Βουλγαρία, η οποία παραμένει προς το παρόν μακριά από τις οδούς που ακολουθούν οι μετανάστες μέσω των Βαλκανίων, θα αναπτύξει περισσότερους από 400 άνδρες στα σύνορά της με την Ελλάδα για να προλάβει μια ενδεχόμενη αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης, ανακοίνωσε σήμερα ο βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ.

«Μερικές εκατοντάδες άτομα, περισσότερα από 400, του στρατού, της χωροφυλακής και της αστυνομίας, θα παραμείνουν εδώ μόνιμα», δήλωσε ο Μπορίσοφ το Σάββατο στο τέλος μιας κοινής άσκησης των δυνάμεων ασφαλείας με τη συμμετοχή θωρακισμένων οχημάτων και ελικοπτέρων, μπροστά από τα ελληνικά σύνορα, κοντά στην ΠΓΔΜ.

«Περίπου 500 επιπλέον άνδρες μπορούν να κινητοποιηθούν μέσα σε μερικές ώρες στα σύνορα, σε περίπτωση ανάγκης», πρόσθεσε.

Τα μέτρα αυτά αποφασίσθηκαν για να προληφθεί η εμφάνιση νέων μεταναστευτικών δρομολογίων με αφετηρία την Ελλάδα όπου βρίσκονται αποκλεισμένοι περισσότεροι από 30.000 μετανάστες λόγω των ποσοστώσεων που επιβλήθηκαν από τις χώρες των Βαλκανίων και την Αυστρία που δεν αφήνουν πλέον να περνούν καθημερινά παρά λίγοι αιτούντες άσυλο.

Οι αφίξεις μεταναστών στη Βουλγαρία από την Ελλάδα είναι προς το παρόν σπάνιες.