Μητσοτάκης: Η κατασκευή των hotspots από μόνη της, δεν θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα

«Χρειάζεται τα κράτη - μέλη της Ευρώπης να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει»


ΕΛΛΑΔΑΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
13:33
08/02/2016
Μητσοτάκης: Η κατασκευή των hotspots από μόνη της, δεν θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα
loading

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το προσφυγικό επέρριψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λέσβο.

«Η χώρα αντιμετωπίζει σήμερα ένα τεράστιο πρόβλημα. Ένα πρόβλημα το οποίο έχει και ανθρωπιστική διάσταση, αλλά και διάσταση ασφάλειας. Ένα πρόβλημα, το οποίο, δυστυχώς, επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο από τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο πρώτο κέντρο υποδοχής προσφύγων - μεταναστών στην περιοχή της Μόριας.

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την κατασκευή των hotspots, στα πέντε νησιά του Αιγαίου, αλλά όπως σημείωσε, «η κατασκευή των hotspots από μόνη της, δεν θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα».

Όπως εξήγησε, το πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο και χρειάζεται μια οργανωμένη αντιμετώπιση από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Χρειάζεται τα κράτη -  μέλη της Ευρώπης να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στους πρόσφυγες, οι οποίοι πρόκειται να μεταγκατασταθούν στην Ευρώπη», είπε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει ότι πρέπει και η ίδια η Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ε.Ε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει