Οι ωμές απειλές του Ερντογάν και οι προσβολές σε Γιούνκερ και Τουσκ

Οι άγριες φωνές στη συνάντηση των τριών για το προσφυγικό και για τα 15.000 πνιγμένα παιδιά στο Αιγαίο


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:56
08/02/2016
Οι ωμές απειλές του Ερντογάν και οι προσβολές σε Γιούνκερ και Τουσκ
21
loading

Σάλο προκαλούν οι αποκαλυπτικοί διάλογοι που πραγματοποιήθηκαν στις 16 Νοεμβρίου Νοεμβρίου και όταν είχε ήδη συμφωνηθεί το λεγόμενο Action Plan μεταξύ Τουρκίας και Κομισιόν για τους πρόσφυγες.

Όπως φαίνεται ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόλαντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Αττάλεια της Τουρκίας, απείλησε ότι εάν η ΕΕ δεν συνδέσει το προσφυγικό με την επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας θα πνίξει παιδιά στο Αιγαίο, ενώ ήταν εξαιρετικά προσβλητικός απέναντι στους Ευρωπαίους.

Είναι εμφανές πλέον ότι ενώ κάποιοι Ευρωπαίοι θέλουν για την Ελλάδα στο ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου με το επιχείρημα ότι δεν έχει κάνει τα απαραίτητα βήματα για να ανακόψει την ροή των προσφύγων, η ηγεσία της ΕΕ σιωπά εδώ και μήνες για την πραγματική κατάσταση που δεν είναι άλλη από τις ωμές απειλές της Τουρκίας και του προέδρου της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Απειλές και προσβολές που δέχθηκαν κατά μέτωπο οι κ.κ. Γιούνκερ και Τουσκ.

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν ήταν ξεκάθαρος στις απειλές του να:

- Στείλει με λεωφορεία πρόσφυγες σε Ελλάδα και Συρία και θα αφήσει τους πρόσφυγες και δη μικρά παιδιά να... πνίγονται στις ακτές της.

- Δεν αποδέχεται τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ για δυο χρόνια που είχε συμφωνήσει και θέλει 3 δισεκατομμύρια το χρόνο τουλάχιστον, διαφορετικά δεν θα υπάρξει συμφωνία.

- Ζητά άνοιγμα όλων των κεφαλαίων ένταξης συντομότερα και δεν επιδέχεται υποδείξεις από την Κομισιόν.

- Η Κομισιόν σκοπίμως καθυστέρησε την δημοσιοποίηση της έκθεσης προόδου της Τουρκίας, μετά από αίτημα του ιδίου του Ερντογάν για να τον βοηθήσουν να κερδίσει τις εκλογές.

Ο Ερντογάν ζητάει να πάρει και αυτός λεφτά, όπως πήρε η Ελλάδα αλλά χωρίς μνημόνια

«Εάν μας δίνετε 3 δισεκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια τότε δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε τη συζήτηση. Η Ελλάδα έλαβε 400 δισεκατομμύρια κατά τη διάρκεια της κρίσης. Θα έπρεπε να αποσπάσουμε μερικά από εκείνα τα κονδύλια και να τα επενδύσουμε σε μια ζώνη ασφαλείας στη Συρία ώστε να λύσουμε όλα τα προβλήματα με τους πρόσφυγες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος στους κ.κ. Τουσκ και Γιούνκερ, όπως φαίνεται από τα έγγραφα που δημοσίευσε το euro2day.gr.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ερντογάν ξεχνάει πως η Ελλάδα πήρε μαζί και μνημόνια και όταν ο κ. Τουσκ προσπάθησε να εξηγήσει ότι τα χρήματα που δόθηκαν στην Ελλάδα ήταν δάνεια ώστε να διασφαλιστεί και η Ευρωζώνη και δεν πρέπει να γίνονται τέτοιες συγκρίσεις, ο κ. Ερντογάν τον διέκοψε λέγοντας ότι η χώρα του ήδη δαπάνησε 8 δισεκατομμύρια ευρώ για στρατόπεδα προσφύγων που είναι «υπόδειγμα» και ότι ο ίδιος δεν επιδέχεται συστάσεις.

Ο κ. Ερντογάν έδειξε πλήρη αδιαφορία για τα προβλήματα της Ευρώπης και ιδιαίτερα τη στιγμή που ο κ. Τουσκ ανέφερε ότι η ΕΕ βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση και ήδη κάποια κράτη μέλη ήταν έτοιμα να καταργήσουν τη Συνθήκη Σένγκεν μετά τη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Σε αυτό το σημείο ο Τούρκος πρόεδρος και πάλι διέκοψε λέγοντας ότι η Σένγκεν είναι ένα Ευρωπαϊκό σχέδιο που δεν τον αφορά. Αναφέρουν τα έγγραφα: «Ο κ. Ερντογάν ρώτησε ρητορικά: 'Και τώρα πώς θα αντιμετωπίσετε τους πρόσφυγες εάν δεν φτάσουμε σε συμφωνία; Θα σκοτώσετε τους πρόσφυγες;».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξέφρασε μια αμφιλεγόμενη απάντηση λέγοντας ότι η ΕΕ μπορεί να κάνει τον εαυτό της λιγότερο ελκυστικό για τους πρόσφυγες «αλλά αυτή δεν είναι η λύση που θέλουμε».

Ο κ. Ερντογάν σήκωσε κι άλλο τους τόνους λέγοντας ότι εάν δεν κλείσει η συμφωνία με την Τουρκία τότε η ΕΕ θα έρθει αντιμέτωπη με περισσότερα από ένα μικρό αγόρι πνιγμένο στις ακτές της Τουρκίας. «Θα είναι 10 και 15 χιλιάδες. Πώς θα το χειριστείτε αυτό το φαινόμενο;» είπε στους κ.κ. Τουσκ και Γιούνκερ.

Τότε ο πρόεδρος της Κομισιόν, σε υψηλούς τόνους, ανέφερε στον κ. Ερντογάν ότι εάν διαλυθεί η Σένγκεν, τότε η Τουρκία δεν θα επωφεληθεί από την άρση της βίζας προς την ΕΕ και ότι η Άγκυρα θα χρειαστεί να πραγματοποιήσει διμερείς συμφωνίες με τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Γιούνκερ: Νιώθω εξαπατημένος

Αποκάλυψε δε ότι η Κομισιόν σκοπίμως καθυστέρησε την δημοσιοποίηση της έκθεσης προόδου της Τουρκίας ώστε να βοηθηθεί ο κ. Ερντογάν στις εκλογές.

«Δεχθήκαμε κριτική για αυτή την καθυστέρηση της δημοσιοποίησης της έκθεσης. Και όσον αφορά στα κονδύλια ούτε εγώ, ούτε ο Ντόλαντ (Τουσκ) μπορούμε να συνεχίσουμε να αλλάζουμε τους αριθμούς. Χρειαζόμαστε διαύγεια μέσα σε δύο εβδομάδες. Επίσης συμφωνήσαμε να ανοίξουμε νέα ενταξιακά κεφάλαια όπως το κεφάλαιο 17».

Ο Τούρκος πρόεδρος θεώρησε τα σχόλια του κ. Γιούνκερ προσβλητικά και διέκοψε για ακόμα μια φορά λέγοντας ότι η καθυστέρηση της έκθεσης δεν τον βοήθησε να κερδίσει τις εκλογές. Με θυμό είπε ότι «η έκθεση είναι μια προσβολή» και ότι η χώρα του έχει αποκλειστεί από τις Συνόδους Κορυφής της ΕΕ εδώ και 11 χρόνια.

«Ποιος έγραψε αυτή την έκθεση; Πώς μπορέσατε και γράψατε αυτά τα πράγματα; Αυτή δεν είναι η πραγματική Τουρκία. Δεν ήρθατε ποτέ σε μένα να μάθετε την αλήθεια. Εδώ και 5 χρόνια δεν έχει ανοίξει κανένα κεφάλαιο» διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η απάντηση που πήρε από τον πρόεδρο της Κομισιόν, ότι η έκθεση προόδου καθυστέρησε μετά από αίτημα του ιδίου του κ. Ερντογάν σήκωσε ακόμα περισσότερο τους τόνους καθώς ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι αισθάνεται τώρα «εξαπατημένος».

«Είχα την εντύπωση ότι θέλατε να συμφιλιωθείτε με την Ευρώπη γιατί πραγματικά σταθήκαμε στο ύψος των προκλήσεων» είπε ο κ. Γιούνκερ για να διακοπεί για ακόμα μια φορά από τον κ. Ερντογάν ο οποίος τον προκάλεσε να «αναφέρει έστω και μια παραχώρηση που έκανε η ΕΕ προς τη Τουρκία».

Ο Πρίγκιπας Ερντογάν και ο... ασεβής Γιούνκερ

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε την δυνατότητα παροχής κονδυλίων, την επιτάχυνση των ενταξιακών διαδικασιών, την φιλελευθεροποίηση της βίζας, αποφάσεις οι οποίες ήταν εξαιρετικά δύσκολες για τα Κράτη Μέλη.

Ο κ. Ερντογάν επέμεινε ότι η ΕΕ δεν έκανε τίποτα για την Τουρκία, ότι τα κονδύλια ήταν για τους πρόσφυγες και όχι για τη χώρα. «Χρησιμοποιείτε προ-ενταξιακά κονδύλια. Πραγματικά αυτό είναι τίποτα. Δεν έχετε ανοίξει κεφάλαια. Περιμένουμε 53 χρόνια. Μας κοροϊδεύετε» φώναξε.

Ο κ. Γιούνκερ ανταπάντησε ότι οι Βρυξέλλες υποδέχθηκαν τον Τούρκο πρόεδρο «σαν πρίγκιπα» για να εισπράξει το ειρωνικό σχόλιο «Σαν πρίγκιπα; Βεβαίως! Δεν εκπροσωπώ κάποια τριτοκοσμική χώρα». Γυρνώντας προς τον κ. Τούσκ, ο Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογάν είπε ότι ο κ. Γιούνκερ ήταν «ασεβής» και ότι κατά την άποψη του η ΕΕ δεν θέλει την Τουρκία στους κόλπους της.

«Αν δεν μας θέλετε, πείτε το καθαρά. Απλά θέλετε να κρατήσουμε τους πρόσφυγες» ανέφερε και σημείωσε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία «θα στείλουμε τους πρόσφυγες με λεωφορεία στην Ελλάδα και την Βουλγαρία».

11 22 33 44

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

21
σχόλια
 1. avatar mparmpagiorgos viwtos

  Παραμύθια τούμπανα ακου λέει hotspot τα λενε τωρα; καποτε ηταν στρατοπαιδα \'\'εργασίας\'\' όπως αουσβιτς, νταχαου και παει λέγοντας. κατι ξερουν οι γερμαναραδες, όσο για τον τουρκο` σουλτάνος ή ετσεβιτ ή εβραίν τη δουλεια τους κανουν και πολυ καλά μάλιστα. εμείς τους καναμε φίλους, κουμπάρους κλπ
  ουστ νεομακακες!

 2. avatar Eponymous

  Το κράτος και λαός εγκληματίας οι τούρκοι όσα λεφτά και να τους δώσουν οι ευρωπαίοι δεν πρόκειται να κανουν τπτ απλά θα τους κλέψουν ας πάρουν μαθήματα απο την τουρκική κουτοπονηριά του παρελθόντος.

 3. avatar grekb

  Ζηλευω. Ζηλευω τους Τουρκους γιατι εχουν πολιτικους. Μπορει να ειναι μογγολοι αλλα εχουν πολιτικους που δεν ειναι προδοτες, αγαπανε τη χωρα τους, κανουν οτι μπορουν για να την κανουν μεγαλη και φορανε και παντελονια.

 4. avatar ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

  Etsi είναι οι Τούρκοι ,να τα βλέπουν οι εγχώριοι αριστερούληδες που κατηγορούν μόνο Ελληνες.

 5. avatar SPINDOCTOR

  15.000 πνιγμένα παιδιά στο Αιγαίο;......Ταγίπ, για πές Αλεύρι.......η Κόκκινη Μηλιά & το Ξανθό Γέννος σε γυρεύει!!!

 6. avatar SANDRA V

  ΖΩ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΖΟΥΝ ΕΔΩ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΙΔΙΟΙ ΟΜΩΣ, ΙΔΙΟΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΦΥΛΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟ. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΗΤΑΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΕΣ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ? ΠΡΙΝ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΑΛΙΑ
  ΥΓ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ, ΗΡΕΜΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΚΛΠ

  1. avatar xoxoxoxo

   Τι εννοείς αξιοπρεπείς; Αυτοί εκεί πάνω ζουν άλλη πραγματικότητα. Μας χρησιμοποιούν ως αποθήκη ψυχών, είμαστε χαβούζα γι΄αυτούς.Το Ελληνικό φιλότιμο δεν το έχει κανείς τους. Το 1/10 να ζούσανε από αυτά που γίνονται στην Ελλάδα, όχι χίτλερ, τον διάολο θα προσκυνούσαν, όπως και το κάνανε στο παρελθόν.

 7. ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑ Σ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΤΑΝ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΟΓΓΟΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΝΙΞΕΙ 15.000 ΜΩΡΑ -ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΛΙΤΡΑ 9.000.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΕΚΣΤΟΜΙΣΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο ΧΙΤΛΕΡ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε . ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΠΑΙΣΙΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ. ΑΛΛΩΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΩΣ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΤΑΞΕΥΤΟΛΙΣΜΕΝΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.

 8. avatar Ιστορια μου Αμαρτια μου….

  Οι Τουρκαλάδες απαιτούν
  Οι Έλληνες επαιτούν
  Εκεί φτάσαμε (να μου πεις δυστυχώς ίσως εκεί πάντα ήμασταν)

 9. avatar lathe viosas Α

  Γιατί ζητάτε σχόλια γιά δηλωμένους εχθρούς μας ;

 10. avatar Αντι

  Ποιο είναι βουβαλι η τουρκι χα χα με έκανε κ γελασα τ μουλσουμα. Ν σ λιγο θ γίνουν λαγός ερτζιανά χα χα χα

 11. avatar Δημητρης……….

  Ουστ

 12. avatar Thanatos

  Μια συμβουλη- παραίνεση απο την μετριοτητα μου προς την νομεκλατουρα της κουμουνδουρου, τον σχετικο-ους επεξεργαστες-αναγνωστες των ημερησιων δημοσιευσεων και τα παρακοιμώμενα στελεχη του αλεκου.
  Ασ πει καποιος σε αυτον τον μαθητευομενο πρωθυπουργο οτι το να χασκογελαει στις φωτογραφίσεις με τον οποιοδηποτε συνδετημόνα του μονο εικονα χαζοχαρουμενου υποτακτικου- μπομπου του προσδιδει ιδιως αν προκειται για τον ανωτερο κρατικο διαχειριστη μιας δουλοπαροικιας - προτεκτορατου που βγηκε στη γυρα για ζητιανια και \'\'\'\'\'\'\'\'διαπραγματευση\'\'\'\'\'\'\'.
  Αντιπαραβαλετε το μειδιαμα του ταγιπ στη χειραψια του πορ......ου με τα χαχανα του εικαδε κολοτουμπιστα και θα καταλαβετε.....
  εεεε,,,,,,,,, εσεις εκει στη ντουρου ντουρου λεφτα για εναν επικοινωνιολογο να τον συμμαζεψετε λιγακι δεν εχετε;;; μονο για δασκαλο αγγλικης;;;
  Ειναι αναγκη να τον βλεπω και να αναλογιζομαι τι μας φορτωσανε παλι και γελαει το χαζο;;;;;;

 13. avatar Κωστας 14

  Ναι, οι Αμερικανοί έκαναν δύο τεράστια λάθη. Το πρώτο ότι έχρισαν τοποτηρητή στην Ευρώπη τη Γερμανία, η οποία βύθισε τη Δύση στην ύφεση και προκάλεσε έναν αποτυχημένο και εντελώς ηλίθιο πόλεμο στην Ουκρανία, και τώρα προσπαθούν να φέρουν πάλι τη Γαλλία στο προσκήνιο, μήπως και ισορροπήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Το δεύτερο, ότι έχρισαν τοποτηρητή στη Μέση Ανατολή έναν ημίτρελο ισλαμιστή σαν τον Ερντογάν, ο οποίος ονειρεύεται να ανασυστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και βρίσκεται πίσω από την τζιχαντιστική τρομοκρατία όχι μόνο στη Συρία αλλά και στη Λωρίδα της Γάζας (Χαμάς), στην Αίγυπτο και στη Λιβύη. Όποια φωλιά σκορπιού κι αν ψάξεις στην έρημο, θα βρεις μέσα χωμένο τον Ερντογάν.

 14. avatar petmath

  Άν μπουν οι τούρκοι στην Ευρώπη , η Ευρώπη θα διαλυθεί !!!!!!!!!

  1. avatar lio pop

   ...κι άλλο?

 15. avatar ippo

  Δωστε και σωστε!!
  Δωστε στους Τουρκους γη και υδωρ (χρηματα και προσβασεις για ελευθερη διακινηση στην Ευρωπη) και σωστε (το τομαρι σας απο τον ξευτιλισμο που θα παθετε απο τους δη ευρισκομενους στη Ευρωπη Τουρκους)
  Αυτα ειναι τα αποτελεσματα της αλοπροσαλης πολιτικης των γερμανοτραφεντων Ευρωπαιων ηγετων και της ηττοπαθειας των υπολοιπων ηγετων της Ευρωπης που δυστυχως δεν σηκωσαν το κεφαλι εναντια στις παραλογες απαιτησεις των πρωτων.

 16. avatar Nikath13

  καλα να παθουν οι ευρωπαιοι, νομιζανε οτι τα μεμετια θα εχουν γινει ανθρωποι, αλλα εξακολοουθουν και ειναι κολλημενοι στις τακτικες της οθωμανικης αυτοκρατοριας.

 17. avatar PavlosP

  Μέσα από μια συνάντηση μεταξύ Ναζί και Σουλτάνου, αποκλείεται να βρει κάτι σωστό και ηθικό. Δυστυχώς οι φωνές της λογικής ακόμη και στην ΕΕ είναι μειοψηφία. Καληνύχτα Ελλάδα, καληνύχτα Ευρώπη.

 18. avatar ακης 0.5

  αλλα παραμυθακια για τα προβατακια , εχετε να πειτε;;; ε;;; μπεεεεεεε....μπεεεε

 19. avatar Κωστας 14

  Οταν τα βουβάλια μαλώνουν τήν πληρώνουν οι βάτραχοι(Ελλάδα)

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει