Νεκρώνει η αγορά της Κομοτηνής στις 4 Φεβρουαρίου, καθώς το ένα μετά το άλλο τα σωματεία των επαγγελματιών βγάζουν ανακοινώσεις συμμετοχής στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της προσεχούς Πέμπτης.

Να σημειωθεί ότι κλειστά θα παραμείνουν και τα καταστήματα εστίασης, τα καφενεία και οι καφετερίες, ενώ με ανακοίνωσή τους γνωστοποιούν ότι θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και οι αρτοποιοί με αποτέλεσμα οι φούρνοι να διαθέτουν την Τετάρτη ψωμί για δύο ημέρες.

Ακινητοποιημένα θα είναι εντωμεταξύ και τα 130 ταξί της Κομοτηνής από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και θα εκτελούνται μετακινήσεις μόνο σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.

Παράλληλα, από τις 11 το πρωί αποκλεισμένη παραμένει από τους αγρότες της Ροδόπης η συνοριακή διάβαση Νυμφαίας – Μακάζα – Κίρτζαλι, βορείως της Κομοτηνής, με τους αγρότες να επιτρέπουν την είσοδο από την Βουλγαρία αυτοκινήτων με ελληνικές πινακίδες προκειμένου να μην εγκλωβιστούν στην γειτονική χώρα.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι από την συγκεκριμένη συνοριακή διάβαση δεν έχει επιτραπεί μέχρι σήμερα η διέλευση φορτηγών και τουριστικών λεωφορείων και συνεπώς δεν υφίσταται το μεγάλο πρόβλημα αποκλεισμού μεταφοράς εμπορικών προϊόντων όπως συμβαίνει από άλλες συνοριακές διαβάσεις τη βόρειας Ελλάδας.

Σε σύσκεψη των φορέων της Ροδόπης που πραγματοποιήθηκε στη έδρα του ΤΕΕ Θράκης, εκφράστηκε η ομόθυμη θέση όλων των παρευρισκομένων για απόσυρση κάθε σχεδίου που αφορά την φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση και διάλογο με την κυβέρνηση από μηδενική βάση.