Σε ενωτικό μήνυμα, προς πάσα κατεύθυνση, κινείται η σημερινή ενίσχυση του μπλόκου στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, που πραγματοποίησαν με 30 τρακτέρ και ισάριθμα αγροτικά οχήματα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα μπλόκα της Χαλκηδόνας και των Γιαννιτσών, με τους επικεφαλής τους να «αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αιφνίδιων πολύωρων αποκλεισμών», όπως επισήμαναν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ήρθαμε να δείξουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στους συναδέλφους μας εδώ στους Ευζώνους», τόνισε ο συντονιστής στο μπλόκο Γιαννιτσών, Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, προσθέτοντας ότι «φτάσαμε την ώρα του κλεισίματος στις 12:00 το μεσημέρι και με το άνοιγμα που έγινε δύο ώρες μετά, αναχωρήσαμε για τα μπλόκα μας».

«Το να κινείσαι με τα τρακτέρ σε εθνικό δρόμο ενέχει σοβαρούς κινδύνους», επισήμανε ο συντονιστής στο μπλόκο Χαλκηδόνας, Θεόδωρος Νέλας, προσθέτοντας «ιδίως όταν στην περιοχή βρίσκονται «σταθμευμένοι» περισσότεροι από 4.000 πρόσφυγες».

Ωστόσο, ο ίδιος μας επισήμανε ότι ήταν μια συμβολικού χαρακτήρα κίνηση, που είχε ως σκοπό να «δείξουμε έμπρακτα ότι στηρίζουμε τον αγώνα και την προσπάθεια των συναδέλφων μας».

Υπενθυμίζεται ότι στο τελωνείο των Ευζώνων βρίσκονται περισσότερα από 150 τρακτέρ, ενώ τονίζεται ότι είναι προγραμματισμένος και δίωρος αποκλεισμός το βράδυ, 19:00-21:00, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι «δεν μπορεί να υπάρξει αιφνίδια παράταση», όπως τόνισε ο αγρότης, Πέτρος Γκουγκουλάκης.

Στο ίδιο πλαίσιο και οι δηλώσεις των προαναφερόμενων, που μιλώντας είπε: «Δεν γίνεται σε όλη την Ελλάδα να κλείνουν δεκάωρα και εμείς να καθόμαστε άπραγοι».