Χώρος «δεύτερης υποδοχής και μετεγκατάστασης προσφύγων», χωρητικότητας 700-800 ατόμων, πρόκειται να διαμορφωθεί σε στρατόπεδο στη Σίνδο, όπως επιβεβαίωσε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας ΕΛΒΟ το μεσημέρι.

Τα οικοδομήματα που ήδη υπάρχουν στον χώρο του στρατοπέδου θα επιδιορθωθούν και θα διαμορφωθούν καταλλήλως ώστε να υποδεχτούν τις οικογένειες των προσφύγων, ενώ το στρατόπεδο θα λειτουργεί -όπως εξήγησε- ως ένας από τους χώρους από τους οποίους θα επιλέγονται οι πρόσφυγες, που θα κατευθύνονται ακολούθως σε άλλα κράτη.

Μάλιστα, σε έτερο χρόνο και με τις κατάλληλες κατασκευαστικές παρεμβάσεις, η δυναμικότητα του χώρου θα μπορούσε να ανέλθει μέχρι και στα 2.000-2.500 άτομα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Βίτσα, ο οποίος γνωστοποίησε ακόμη ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή ολοκληρωμένο σχέδιο για την αξιοποίηση τής αργούσας περιουσίας των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.