Χωρίς καμία προειδοποίηση οι αγρότες της Κεφαλονιάς με τα τρακτέρ τους, κατέβηκαν στο Αργοστόλι και έστησαν μπλόκο έξω από το δημαρχείο και την Περιφέρεια του νησιού, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Περίπου 50 τρακτέρ με κρεμασμένες μαύρες σημαίες στην αρχή συγκεντρώθηκαν έξω από το Κλειστό Γήπεδο «Αντώνης Τρίτσης» και εν συνεχεία να κινήθηκαν προς το Αργοστόλι, κλείνοντας τον οδό Παναγή Βαλλιάνου και φτάνοντας μέχρι και την κεντρική πλατεία.

«Είναι καθαρά θέμα επιβίωσης. Δεν βρισκόμαστε εδώ για να γελάσουμε, βρισκόμαστε για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να μην ενταχθούμε κι εμείς σε στρατιές ανέργων, όπως και όλη η υπόλοιπη Ελλάδα. Κι εμείς θα υποστούμε τη μπόρα και το τσουνάμι, που έρχεται, όχι μόνο η Βόρεια Ελλάδα. Ή μένουμε εδώ και δεν αντιδράμε με αποτέλεσμα να γίνουμε γκαρσόνια ή να ενταχθούμε σε στρατιές ανέργων. Δεν έχουμε πού την κεφαλήν κλίνη. Είναι καθαρά θέμα διαμαρτυρίας γιατί το νομοθέτημα που φέρνει η κυβέρνηση μέσα στο Φλεβάρη είναι ισοπεδωτικό για μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος των αγροτών της Κεφαλονιάς έξω από το δημαρχιακό μέγαρο του νησιού.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νησιού ανανέωσαν το ραντεβού για αύριο το πρωί που θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο και θα έχουν σειρά επαφών με τις τοπικές αρχές.