Την παρέμβαση του εισαγγελέα ετοιμάζονται να ζητήσουν οι κάτοικοι της Ξερόλακκας καταγγέλλοντας πως η ατμόσφαιρα στην περιοχή τους είναι αποπνικτική σε σημείο που δεν μπορούν να αναπνεύσουν από τη φωτιά που καίει από χθες στο ΧΥΤΑ.

«Είναι μια από τις μεγαλύτερες φωτιές που έχουν εκδηλωθεί ποτέ στο χώρο της Ξερόλακκας. Η κατάσταση είναι αποπνικτική. Δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι ακόμα και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα. Τι άλλο πρέπει να παθουμε για να κλείσει η Ξερόλακκα;», δηλώνει στο thebest.gr o Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Άνω Συχαινών Γιώργος Βασιλόπουλος.

Μάλιστα ο κ. Βασιλόπουλος τονίζει ότι οι κάτοικοι σήμερα θα ζητήσουν από τον Εισαγγελέα να παρέμβει, προκειμένου να κλείσει η Ξερόλακκα, ενώ θα καταθέσουν και μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελίες κατοίκων, η φωτιά είχε τρεις ταυτόχρονες εστίες και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε, ενώ ο καπνός έχει επεκταθεί σε σημαντικό τμήμα της πόλης και έχει φτάσει μέχρι το Δρέπανο και τα Αραχωβίτικα.