Σε όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού που αφορά το θάνατο του τετράχρονου κοριτσιού από την Κρήτη, προχώρησε το υπουργείο Υγείας για να δοθούν πειστικές απαντήσεις και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες προκύψουν.

Το παιδί χειρουργήθηκε στις 28/12 στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο Κρήτης, και όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, την επόμενη μέρα από τον θάνατο της 4χρονης (29.12.2015) ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ- Γ.Ν. «Βενιζέλειο» ο οποίος εκτελεί χρέη διοικητή, έδωσε εντολή για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης. Παράλληλα, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) στο πλαίσιο διερεύνησης του συμβάντος και σε συνεννόηση με το υπουργείο, ζήτησε όλα τα απαραίτητα έγγραφα από τη διοίκηση του «Βενιζέλειου» προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ενδεδειγμένη ελεγκτική παρέμβαση του Σώματος.

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η τελική ιατροδικαστική έκθεση με βάση τις τοξικολογικές εξετάσεις που εκκρεμούν και η οποία αναμένεται να προσδιορίζει τα ακριβή αίτια θανάτου του κοριτσιού.

«Το υπουργείο Υγείας ήταν ενήμερο από την πρώτη στιγμή για το συμβάν και για τις ενέργειες που έχουν γίνει, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι θα ελεγχθεί κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης, θα τηρηθούν στο ακέραιο οι νόμιμες διαδικασίες και θα αποδοθούν οι ενδεχόμενες ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση. Για την πολιτική ηγεσία προέχει -πέρα από την απόδοση ευθυνών- η προάσπιση της αξιοπιστίας του δημόσιου συστήματος υγείας και της ασφαλούς και αποτελεσματικής φροντίδας των ασθενών στα νοσοκομεία της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.