Ραντεβού σε ένα χρόνο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2016, έδωσαν οι διοργανωτές του 2ου Santa Run, μετά την ολοκλήρωση της χαρακτηριστικής χριστουγεννιάτικης διαδρομής. Παρά το κρύο, οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις δύο χιλιάδες οκτακόσιες αλλά και τις προσδοκίες των εθελοντών που επί δύο μήνες έκαναν τις σχετικές προετοιμασίες.

Οι νεότεροι συμμετέχοντες ήταν δύο δίδυμα αδελφάκια, ηλικίας επτά μηνών που «έτρεξαν» και αυτά με το καρότσι τους, από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι τις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, ανάμεσα σε εκατοντάδες ανθρώπους που φορούσαν στο κεφάλι το σήμα κατατεθέν του Santa Run, το κόκκινο αγιοβασιλιάτικο σκουφάκι. Οι διοργανωτές όμως κατέγραψαν ένα ακόμη ρεκόρ, εκείνο των λουκουμάδων που προσφέρθηκαν στους συμμετέχοντες και ξεπέρασαν τον αριθμό των τριών χιλιάδων. Συνοδεύτηκαν επίσης από σουβλάκια, μπύρες και νερά ενώ όλα τα παραπάνω ήταν προσφορά χορηγών της εκδήλωσης.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε μετά το πέρας της συναυλίας που δόθηκε στο χώρο, γύρω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στην οποία συμμετείχαν οι «Ανάσα», «Νuevo», Πάνος Ζώης και Γιώργος Φωκάς και οι «Χαλκοmaniacs» που ήρθαν από τη Δράμα μόνο για την εκδήλωση.

Τα έσοδα θα διατεθούν ισόποσα στο «Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης», που στηρίζει τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού, το «Χαμόγελο του Παιδιού», που έχει κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών, το Ορφανοτροφείο θηλέων «Μέλισσα», που προσφέρει παιδική προστασία για κορίτσια και το κοινωνικό παντοπωλείο «Μαζί», που στηρίζει οικογένειες με ελλείψεις σε βασικές ανάγκες.