Την προσπάθεια της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) στη Μυτιλήνη για βοήθεια οικογενειών της Λέσβου που έχουν ανάγκη, ενισχύει το πλήρωμα του νορβηγικού σκάφους διάσωσης μέλη της οργάνωσης RS, που βρίσκεται από το καλοκαίρι  στη Μυτιλήνη συνδράμοντας το Λιμενικό Σώμα στη διάσωση προσφύγων μέσα στη θάλασσα.

Δεδομένης της συνεργασίας με το παράρτημα Λέσβου της ΕΟΔ, πληροφορήθηκε για το «κομβόι αγάπης» που εδώ και 15 χρόνια διοργανώνει για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Στελέχη της ΕΟΔ πριν από λίγες μέρες βρέθηκαν στη Νορβηγία για εκπαίδευση στο αντικείμενο της διάσωσης, και εκεί οι εργαζόμενοι της RS έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δράση της ομάδας διάσωσης στη Λέσβο. Οι εργαζόμενοι της RS στη Νορβηγία εντυπωσιασμένοι από τη συνδρομή των κατοίκων της Λέσβου στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ,αποφάσισαν να βοηθήσουν τη δράση της ΕΟΔ και συνεισφέροντας όλοι, μέσα σε λίγες ημέρες, συγκέντρωσαν  περί τις 3.000 ευρώ, ποσό που παρέδωσε ο καπετάνιος του νορβηγικού σκάφους.

Με τα χρήματα αυτά θα αγοραστούν τρόφιμα και παιχνίδια, και μαζί με την υπόλοιπη βοήθεια που συγκεντρώνεται από τους κατοίκους του νησιού, θα ετοιμαστούν πακέτα με όλα τα απαραίτητα είδη για όλα τα μέλη των οικογενειών και θα παραδοθούν τα Χριστούγεννα.

Ας σημειωθεί ότι πέρυσι το παράρτημα Λέσβου της ΕΟΔ, παρέδωσε στις γιορτές των Χριστουγέννων πακέτα αγάπης σε πάνω από 300 οικογένειες στη Λέσβο. Φετινός στόχος είναι να βοηθηθεί ανάλογος αριθμός οικογενειών.