Η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος το βράδυ της Δευτέρας, όπου αναφέρθηκε και στο σύμφωνο συμβίωσης, προκάλεσε σήμερα την αντίδραση του Αύγουστου Κορτώ.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο συγγραφέας γράφει: «Μαθαίνω ότι ο Πάνος Καμμένος, γνωστός μεταξύ άλλων για τις πολυάριθμες προσφυγές εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση, χτες βράδυ μ’ έπιασε στο στόμα του, λέγοντας ότι ΕΓΩ επιτέθηκα στον Δήμο Βερύκιο. Παράλληλα, το σύμφωνο συμβίωσης που πάνε να περάσουν ενδέχεται να είναι ένα κουρελόχαρτο, που θα απαγορεύει ρητά το δικαίωμα της τεκνοθεσίας σε ομόφυλα ζευγάρια.

Μας θεωρείτε λοιπόν επικίνδυνους, ανάξιους, πιθανώς και κατάπτυστους – όπως μας χαρακτηρίζουν και οι ιεράρχες τα χέρια των οποίων φιλάτε σε ορκωμοσίες και παράτες.

Ωστόσο το μόνο που διατρέχει κίνδυνο είναι το σάπιο, απάνθρωπο, χυδαίο κράτος που προσπαθείτε να συντηρήσετε, κι ας έχει γίνει ερείπιο απ’ τις ανισότητες, τις καταδίκες από διεθνή δικαστήρια, την ασχήμια που κατατρύχει όσους ανθρώπους αυθαίρετα αντιμετωπίζετε ως πολίτες β’ κατηγορίας.

Και θα μας βρείτε μπροστά σας, με διαρκείς αγώνες, με ανηλεή μάχη για την ισότητα που θα μας επιτρέπει, ενώπιον του νόμου, να λέμε “ο άντρας μου”, “ο πατέρας των παιδιών μου”. Κι αυτό που τόσο φοβάστε θα γίνει πραγματικότητα: θα μεγαλώσουμε παιδιά ευτυχισμένα, κι η ευτυχία τους θα σηματοδοτεί το παντοτινό σας πέρασμα στη λήθη που σας αξίζει».

korto

Σημειώνεται πως χθες ο Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας αλλά και στο σύμφωνο συμβίωσης, σημείωσε: «Για εμάς το Σύνταγμα είναι συγκεκριμένο. Ορθοδοξία και Ελληνισμός είναι συνυφασμένα. Δεν συμφωνούμε σε οποιονδήποτε διαχωρισμό. Δεν πρόκειται να καταργηθεί η πρωινή προσευχή από τα σχολεία, ούτε ο αγιασμός. Δεν πρόκειται, σαν Ανεξάρτητοι Έλληνες, να συναινέσουμε σε κάτι τέτοιο. Σε ότι αφορά το σύμφωνο συμβίωσης, εμείς δεν πρόκειται ποτέ να πούμε σε κάποιον να μην είναι gay. Δεν είμαι ομοφοβικός. Στο θέμα της υιοθεσίας, όμως, είμαστε κάθετα αντίθετοι. Η όποια απόφαση παρθεί από τους ΑΝΕΛ θα είναι σε ευθυγράμμιση με αυτό που θα αποφασίσει η Εκκλησία της Ελλάδος».

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Καμμένος ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο για την εφαρμογή του συμφώνου συμβίωσης και στις Ένοπλες Δυνάμεις και το εάν θα υπάρχει και δικαίωμα συνυπηρέτησης στην ίδια πόλη.

Μάλιστα, όταν του έφερε ως παράδειγμα τον Μπάρακ Ομπάμα και τις ΗΠΑ, πήρε την ακόλουθη απάντηση: «Καλά, ο Ομπάμα μπορεί και να τους παντρεύει αν θέλει. Και στη Γερμανία έχουν αποφασίσει να κάνουν οίκο ανοχής για κτηνοβάτες, θέλει ο άλλος να πηγαίνει με σκύλο με γάτα, με καμήλα, με καμηλοπάρδαλη. Επειδή λοιπόν το κάνουν στη Γερμανία, θα θέλω εγώ να παντρεύεται ο άλλος καμήλα;».

Πάντως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε στη συνέχεια πως οι στρατιωτικοί είναι Έλληνες πολίτες και πως ό,τι ισχύσει για τους Έλληνες πολίτες θα ισχύσει και για αυτούς.