«Ψηφίσαμε το μνημόνιο το οποίο αποτελεί την τελική συμφωνία για την έξοδο της χώρας από την πολιτική των μνημονίων. Από εδώ και πέρα θα παραιτηθούν οι πολίτες. Δεν έχουν άλλα περιθώρια. Αυτό που ψηφίσαμε ήταν αντίθετο από αυτά για τα οποία μας ψήφισαν οι πολίτες. Δεν είχαμε τέτοια εντολή. Και γι’ αυτό οδηγήσαμε την χώρα σε εκλογές μόλις το υπογράψαμε. Για να πάρουμε μια ανανεωμένη εντολή»  τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ο κ. Καμμένος σημείωσε: «Ανατρέψαμε το Αγγλικό δίκαιο που σήμαινε πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Η συμφωνία που υπογράψαμε είναι στο ελληνικό δίκαιο. Κερδίσαμε να ανοίξει η συζήτηση για την διαγραφή του χρέους. Και δεν το διαφημίζουμε. Δεν το κάνουμε σημαία. Έρχονται οι άλλοι πλέον, όπως το ΔΝΤ, και λένε αυτοί πως πρέπει πλέον να μιλήσουμε γι’ αυτό» και υπογράμμισε: «Εκείνο το βράδυ του Ιουλίου έπρεπε να πάρουμε την απόφαση. Μπορούσα να εγκαταλείψω τον πρωθυπουργό και να γυρίσω από τις Βρυξέλλες ως ήρωας. Προτίμησα αντί να πάω σε εκλογές και να πάρω 20% να πυροβολήσω τα πόδια μου. Το εύκολο ήταν να πούμε πως είμαστε κυβέρνηση τετραετίας, να κρυφτούμε πίσω από αυτό όπως έκαναν οι Σαμαράς και Βενιζέλος και να μην ρωτήσουμε τον Ελληνικό λαό».

Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αποκάλυψε πως: «Δεν υπήρχε ποτέ η απειλή των αντιδημοψηφισμάτων από την πλευρά του εταίρων μας» ενώ αναφερόμενος στον Γιάννη Βαρουφάκη ανέφερε ότι: «Ο Βαρουφάκης ψέλλιζε κάτι για λύση από την πλευρά του Σόιμπλε. Εμείς μέχρι εκείνη την ημέρα δεν ξέραμε τίποτα περί ανθρωπιστικής βοήθειας. Πάλεψε κατά της Γερμανικής οικονομικής πολιτικής. Προτίμησε, όμως, τη δημοσιότητα από την πολιτική».

Παράλληλα, σε ότι αφορά την επιβολή των capital controls ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι: «Οι τράπεζες έκλεισαν γιατί πολιτικοί όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Ντόρα Μπακογιάννη έβγαιναν στα κανάλια, τρομοκρατούσαν τον κόσμο και του ζητούσαν να τραβήξει τα λεφτά από τις τράπεζες. Οδήγησαν τους πολίτες στο να σηκώσουν τις καταθέσεις τους».

Για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας αλλά και για το σύμφωνο συμβίωσης ανέφερε: «Για εμάς το Σύνταγμα είναι συγκεκριμένο. Ορθοδοξία και Ελληνισμός είναι συνυφασμένα. Δεν συμφωνούμε σε οποιονδήποτε διαχωρισμό. Δεν πρόκειται να καταργηθεί η πρωινή προσευχή από τα σχολεία, ούτε ο αγιασμός. Δεν πρόκειται, σαν Ανεξάρτητοι Έλληνες, να συναινέσουμε σε κάτι τέτοιο. Σε ότι αφορά το σύμφωνο συμβίωσης, εμείς δεν πρόκειται ποτέ να πούμε σε κάποιον να μην είναι gay.  Δεν είμαι ομοφοβικός. Στο θέμα της υιοθεσίας, όμως, είμαστε κάθετα αντίθετοι. Η όποια απόφαση παρθεί από τους ΑΝΕΛ θα είναι σε ευθυγράμμιση με αυτό που θα αποφασίσει η Εκκλησία της Ελλάδος».

Τέλος, αποκάλυψε πως «η ολλανδή ομόλογος μου έζησε στο Αγαθονήσι τις τουρκικές παραβιάσεις όταν τούρκικα μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο στο οποίο επιβαίναμε. Είδε από το παράθυρο τι γίνεται στα ευρωπαϊκά σύνορα από την Τουρκία την ώρα που η ίδια στον δικό της εναέριο χώρο της δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της».