Οι Streetpanthers, γνωστοί και από τα αυτοκόλλητα «Είμαι γάιδαρος παρκάρω όπου γουστάρω», πραγματοποίησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου εξόρμηση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με σκοπό να «πακετάρουν» με διάφανη μεμβράνη οχήματα που είχαν παρκάρει παράνομα.

Τη διάφανη μεμβράνη συνόδευσαν γιρλάντες, μπαλόνια, φωτάκια και άλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Σε μήνυμά τους στη σελίδα τους στο Facebook την επομένη της δράσης τους, οι «πάνθηρες των δρόμων, έγραφαν: «Οι πόλεις έχουν φτάσει στο απροχώρητο από την άποψη του βιασμού του δημόσιου χώρου. Είναι κουραστικό να το επαναλαμβάνουμε. Τέρμα οι διαπιστώσεις και καιρός για δράση. Αυτό έκαναν χθες βράδυ 5/12/2015 οι Streetpanthers στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Προηγήθηκε μια εβδομάδα προετοιμασίας. Έγινε το σχετικό διαδικτυακό κάλεσμα-προσκλητήριο. Πέσανε ιδέες για ένα μάθημα που θα έπρεπε να είναι διδακτικό, σατυρικό, αποτελεσματικό και αισθητικό. Αγοράστηκαν πολλά μέτρα διαφάνειας (wrap paper), γιρλάντες, κορδέλες, χριστουγεννιάτικα φωτάκια μπαταρίας, αγιοβασιλίτικα σκουφάκια, μαρκαδόρος που να γράφει σε πλαστικό. Αυτοκόλλητα με τον γάιδαρο υπήρχαν πάμπολλα.

Το ραντεβού δόθηκε στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Σάββατο βράδυ στις εννιάμιση. Μαζευτήκαμε γύρω στους τριανταπέντε. Βάλαμε τους κανόνες επί τόπου. Παιδιά επεμβαίνουμε μόνο σε όσους καταλαμβάνουν ράμπες, διαβάσεις πεζών, στάσεις λεωφορείων ή εμποδίζουν βάναυσα ροές πεζών στο πεζοδρόμιο. Η απόφαση για το πιο θάναι το πακεταρισμένο αυτοκίνητο θα λαμβάνεται από κοινού και επί τόπου.

Και έτσι ξεκινήσαμε και βρήκαμε έξι καραμπινάτα παράνομα σταθμευμένα, τα τυλίξαμε 3-4 φορές με την διαφάνεια και μετά τα στολίσαμε. Είχαμε παντού την επιδοκιμασία των παρόντων περαστικών καθώς και ένα αίσθημα χαράς και ευφορίας μεταξύ μας. Μας ακολούθησε σε όλη την διαδρομή μια κυρία με τον συνοδό της πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο. Παρατράγουδο δεν ακούστηκε κανένα. Οι περισσότεροι ζητούσαν να το επαναλάβουμε σύντομα. Καλά Χριστούγεννα».

Δείτε τις φωτογραφίες που ανάρτησαν στη σελίδα του στο Facebook…

Streetpanthers1

Streetpanthers2

Streetpanthers3

Streetpanthers4

Streetpanthers6

Streetpanthers7

Streetpanthers8

Streetpanthers9

Streetpanthers10

Streetpanthers11

street