Δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Πάτρα, με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, έξω από το εργατικό κέντρο και συμμετείχαν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εκπαιδευτικοί, γιατροί, άνεργοι, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, μαθητές, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι κ.α.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, οι ομιλητές απηύθυναν κάλεσμα, ώστε να μην περάσει, όπως είπαν, «o οδοστρωτήρας του ασφαλιστικού που μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας, καθώς και ο προϋπολογισμός νέων φοροεπιδρομών». Επίσης, ζήτησαν «να σταματήσει η δογματική εμμονή κυβέρνησης και δανειστών στην αδιέξοδη πολιτική, η οποία επιτείνει την κρίση και τις συνέπειες της, χωρίς να δίνει λύση».

Μετά το τέλος των ομιλιών, ομάδα αντιεξουσιαστών ανέβηκε στον πρώτο όροφο του εργατικού κέντρου και ανήρτησε πανό στην πρόσοψη του κτιρίου με το σύνθημα, «καμία δίωξη στους πέντε φοιτητές αγωνιστές».

Η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου και οργανώθηκε από το ΠΑΜΕ, εργατικά σωματεία, συλλόγους φοιτητών και σπουδαστών αγροτικούς συλλόγους, σωματεία συνταξιούχων, με την συμμετοχή δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων, ανέργων, κ.α

Οι ομιλητές κάλεσαν τους συγκεντρωμένους σε κοινό αγώνα, «για να αποτρέψουμε», όπως είπαν, «το προμελετημένο έγκλημα που σχεδιάζουν κεφάλαιο, κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης».

Ακόμη τόνισαν, πως πρέπει «να πούμε όχι στον νέο κρατικό προϋπολογισμό, που φέρνει νέα βάρη και μέτρα σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, νέες άγριες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, αύξηση των φόρων και των χαρατσιών, κέρδη και προνόμια για τους λίγους».

Μετά το τέλος των συγκεντρώσεων, πραγματοποιήθηκαν πορείες στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. Επίσης, συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν και σε άλλες πόλεις της δυτικής Ελλάδας, όπως στον Πύργο, στο Αγρίνιο, στο Αίγιο, στο Μεσολόγγι και αλλού.