Ολοκληρώνονται τα έργα καθαρισμού του ρέματος της Εσχατιάς

Κατατίθεται το πρόγραμμα συντήρησης των δρόμων που υπέστησαν ζημιές κατά τις πρόσφατες πλημμύρες


ΕΛΛΑΔΑ
23:37
30/10/2015
Ολοκληρώνονται τα έργα καθαρισμού του ρέματος της Εσχατιάς
1
loading

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στον δήμο Αχαρνών και ελέγχους στο ρέμα της Εσχατιάς πραγματοποίησαν οι αντιπεριφερειάρχες Αν. και Δ. Αττικής, Π. Φιλίππου και Γ. Βασιλείου.

Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό και συνεργάτες του που είχε στο δημαρχείο της πόλης, ο αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου ανακοίνωσε την άμεση δημοπράτηση μελέτης για την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου, προϋπολογισμού 620.000 ευρώ. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος δεσμεύθηκε να καταθέσει τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα συντήρησης των δρόμων που έχουν υποστεί ζημιές, αλλά και των γεφυριών σε διάφορα σημεία της πόλης, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Στη συνέχεια έγινε αυτοψία των εργασιών καθαρισμού των ρεμάτων του δήμου. Οι εργασίες αυτές, έχουν ενταχθεί στο ευρύτερο πρόγραμμα καθαρισμού όλων των ρεμάτων της Ανατολικής Αττικής, που ξεκίνησε το καλοκαίρι με συνολικό προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ. Στο ρέμα της Εσχατιάς, διαπιστώθηκε ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ο καθαρισμός και υπολείπονται λίγα μόνο σημεία.

Στην ίδια διαπίστωση κατέληξε και η δεύτερη αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου και τον αντιδήμαρχο Φυλής Γιάννη Μαυροειδάκο, στα σημεία του ρέματος της Εσχατιάς που βρίσκονται στα όρια των δήμων Αχαρνών και Φυλής.

Τέλος, αποφασίσθηκε να ασκηθούν πιέσεις προς το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ώστε να μπει στην τελική ευθεία επίλυσής του το θέμα της διευθέτησης του ρέματος της Εσχατιάς, που προβληματίζει τους κατοίκους της περιοχής. Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου υψηλής περιβαλλοντικής σημασίας «θα συμβάλει σημαντικά στην ασφάλεια και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των παρόχθιων δήμων, που για πολλά χρόνια ταλαιπωρούνται από τις πλημμύρες» τονίζουν οι αντιπεριφερειάρχες.

 

 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΡΕΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΣΘΗΚΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ 4 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ? ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΟΥΝ ΟΙ 4 ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΟΥΤΕ 1 ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ? ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει