Σε αναβρασμό η φοιτητική κοινότητα στο Ρέθυμνο

Κατάληψη και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για την επιδείνωση των συνθηκών φοίτησης λόγω της οικονομικής κρίσης


ΕΛΛΑΔΑ
22:50
26/10/2015
Σε αναβρασμό η φοιτητική κοινότητα στο Ρέθυμνο
2
loading

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ρέθυμνο, με συμμετοχή φοιτητών, καθηγητών και δασκάλων. Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν οι φοιτητές που συμμετέχουν στην κατάληψη του Πανεπιστημίου, αντιδρώντας στις συνθήκες που οικονομικά - όπως δηλώνουν - δεν τους βοηθούν στο να επιβιώσουν. Στην ατζέντα των φοιτητών βρίσκονται θέματα όπως η σίτιση, η μεταφορά τους στο πανεπιστήμιο, και οι ελλείψεις στην χρηματοδότηση του εκπαιδευτικού ιδρύματος που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν, ότι ως αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης του πανεπιστημίου, θα στερούνται πλέον την κάρτα σίτισης, την ώρα που και ο ΦΠΑ στην εστίαση έχει αυξηθεί. Δεδομένου ότι και για τη μεταφορά τους από και προς το πανεπιστήμιο χρειάζεται να πληρώνουν τρία και τέσσερα εισιτήρια, ο οικονομικός τους προγραμματισμός έχει επιβαρυνθεί, και αρκετοί από τους επτακόσιους περίπου φοιτητές, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Η κατάληψη που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, ενδέχεται να συνεχιστεί ανάλογα με την απόφαση που θα λάβουν οι φοιτητές, μετά από τη νέα γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν. Κυρίαρχο κριτήριο για την απόφαση τους, είναι η εξασφάλιση της δωρεάν μετακίνησής τους μέσω του ΚΤΕΛ και η εξεύρεση λύσης σχετικά με το πρόβλημα της σίτισής τους.

 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar n1K0SsT

    Αχάριστοι, εδώ σας προσφέρει τό μόρφωμα τον φάρο της παγκόσμιας κουλτούρας που λέγεται ΕΡΤ μετά από ταξικούς ανελέητους αγώνες στα κάγκελα και σεις ξεσηκωνόσαστε για ψύλλου πήδημα;

  2. avatar kek

    Προεχει η σιτιση των μελλοντικων ψηφοφορων του ΣΥΡΙΖΑ παιδες....σορρυ!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει