Το φθινόπωρο έφτασε και μαζί του ήρθαν και πάλι οι πλημμύρες και οι αποφράξεις

Η σωστή συντήρηση του αποχετευτικού δικτύου του σπιτιού το πρώτο βήμα για την επίλυση του προβλήματος


ΕΛΛΑΔΑ
19:18
21/10/2015
Το φθινόπωρο έφτασε και μαζί του ήρθαν και πάλι οι πλημμύρες και οι αποφράξεις
loading

Το φθινόπωρο έφτασε και μαζί του ήρθαν – με μικρή καθυστέρηση – οι πρώτες φθινοπωρινές μπόρες και οι καταιγίδες. Όμορφη και ρομαντική εικόνα, που προκαλεί δυστυχώς πολλαπλά προβλήματα τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα, όσο κι στην περιφέρεια.

Πολύ πρόσφατα παρακολουθήσαμε συγκλονισμένοι από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τις εικόνες της βιβλικής καταστροφής που εκτυλίχθηκαν στη Σκόπελο μετά από μία έντονη βροχόπτωση, που όμοιά της δεν είχαν ξαναζήσει οι κάτοικοι. Το βρόχινο νερό εξελίχθηκε σε χείμαρρο που παρέσυρε στο διάβα του ότι βρήκε μπροστά του. Το αποτέλεσμα του πλημμυρικού φαινομένου ήταν ζημιές ανυπολόγιστης αξίας τόσο σε βασικές υποδομές του νησιού, όπως το λιμάνι, όσο και σε ιδιωτικές περιουσίες, σπίτια, καταστήματα, γραφεία, υπόγειες και υπέργειες αποθήκες, αυτοκίνητα.... Απόγνωση και οικονομική καταστροφή.

Έχει παρατηρηθεί ότι τέτοιες σκηνές βιώνουμε όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια, λόγω των κλιματικών αλλαγών που έχουν συντελεστεί, αλλά και λόγω της ανεξέλεγκτης ανθρώπινης δραστηριότητας που αναπτύχθηκε κόντρα στους νόμους της φύσης. Το επιχείρημα ότι οι πλημμύρες ήταν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας δεν ευσταθεί, καθώς η πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί σήμερα ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβατικότητας είναι δυστυχώς ζοφερή. Μπαζωμένα ρέματα, αφανισμός δασικών εκτάσεων, υπερπληθυσμός, άναρχη και χωρίς σχέδιο δόμηση είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν αυτή την πραγματικότητα.

Έστω και τώρα όμως οφείλουμε σαν ενεργοί πολίτες να αναλάβουμε δράση, προσπαθώντας αν μη τι άλλο να ελέγξουμε, ο καθένας από εμάς, τις παραμέτρους που βρίσκονται στη σφαίρα επιρροής μας. Προφανώς και η δημοτική ή κάθε άλλη αρμόδια αρχή θα πρέπει να μεριμνά για την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων, θα πρέπει όμως και εμείς να αναλάβουμε το μερίδιο που μας αναλογεί.

apofraxeis-athina

Θα πρέπει λοιπόν σε τακτά χρονικά διαστήματα να φροντίζουμε για τη σωστή προετοιμασία της περιουσίας μας για μια ενδεχόμενη νεροποντή ή πλημμύρα. Η σωστή συντήρηση του αποχετευτικού δικτύου του σπιτιού μας και των φρεατίων αποστράγγισης των ομβρίων υδάτων είναι ένα πρώτο βήμα για την επίλυση του προβλήματος.

Για το σωστό και μεθοδικό σχεδιασμό μιας αποτελεσματικής θωράκισης της περιουσίας μας απαιτείται η σύμπραξη μιας εξειδικευμένης εταιρείας στις αποφράξεις και τις αντλήσεις υδάτων, που θα εντοπίσει όλα τα προβληματικά δίκτυα εντός ή πλησίον του σπιτιού ή του επαγγελματικού μας χώρου και θα προετοιμάσει κατάλληλα τον ιδιωτικό μας χώρο για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της φύσης.

Επειδή όμως με τη φύση δεν μπορεί να τα βάλει κανείς οι αποφρακτικές εταιρείες με την τεχνογνωσία, τον εξειδικευμένο εξοπλισμό και την εμπειρία του έμψυχου δυναμικού είναι εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο διαθέσιμες να προστρέξουν σε μια ενδεχόμενη απειλή για την ιδιοκτησία μας.

Εμείς οφείλουμε να κάνουμε μια έρευνα αγοράς για να επιλέξουμε μία αξιόπιστη εταιρεία αποφράξεων και αντλήσεων υδάτων. Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης είναι σημαντικό να ενημερωθούμε για τις χρεώσεις που θα επιβαρυνθούμε, πρέπει όμως να έχουμε υπόψη ότι το πιο φτηνό δεν είναι πάντα και το πιο οικονομικό. Είναι σημαντικό η εταιρεία στην οποία θα καταλήξουμε να διαθέτει κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό, εμπειρία και εξειδικευμένο προσωπικό και να μας εμπνέει εμπιστοσύνη ότι θα προστρέξει άμεσα για να επιλύσει κάθε μας πρόβλημα.

Πηγή άρθρου: apofraxeis

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει