Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Συνταγματικό κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο για επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος οι δικαστικοί επιμελητές δεν υπάγονται στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων (Ν. 3919/2011), ενώ διατηρούνται οι περιορισμοί πρόσβασης στο επάγγελμα που προβλέπονται στο Ν. 2318/1995.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι μπορούν οι δικαστικοί επιμελητές να συστήσουν και αστικές εταιρείες, ενώ δεν… πέρασε από το ΣτΕ η διάταξη εκείνη που έθετε όριο εισόδου ηλικίας στο επάγγελμα το 35ο έτος της ηλικίας.

Η εξαίρεση αυτή και η διατήρηση των περιορισμών πρόσβασης στο επάγγελμα του δικαστικού επιμελητή, όπως έκριναν οι ανώτατοι δικαστές αφορούν το δικαίωμα ελεύθερης συμμετοχής στην οικονομική ζωή της χώρας και την αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου.