Ένα σχολείο–πρότυπο, που εντάσσεται στο πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων «Έτσι μαθαίνω καλύτερα» και σηματοδοτεί την πολιτική συνεργασιών του με πανεπιστημιακά ιδρύματα και μεγάλους ιδιωτικούς φορείς, επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης .

Πρόκειται για το ριζικά ανακαινισμένο 17ο Γυμνάσιο-17ο Λύκειο στο Μετς, στο οποίο έγιναν παρεμβάσεις που στόχευαν στον παιδαγωγικό ανασχεδιασμό του σχολικού περιβάλλοντος, με κύριο μέλημα να αποκατασταθούν τα οικοδομικά και λειτουργικά προβλήματα του κτιρίου.

«Πρόκειται για μία σημαντική μέρα για τον Δήμο Αθηναίων» τόνισε μετά την περιήγησή του στους σχολικούς χώρους, ο δήμαρχος Αθηναίων, σημειώνοντας ότι «η πολιτική των συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα αποδίδει». Ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι «το 17ο Γυμνάσιο Λύκειο αποτελεί πυξίδα για το πώς μπορούν να αναβαθμιστούν όλα τα σχολικά συγκροτήματα της Αθήνας, αφού πρόκειται για μία συνεργασία που ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ αλλάζοντας την μορφή ενός μεγάλου σχολείου». Ευχαριστώντας για τη συνεργασία τους τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τις ιδιωτικές εταιρίες για τη συμβολή τους, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι «ο Δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει αυτή την πορεία, ενθαρρύνοντας τον ιδιωτικό τομέα να βοηθήσει, αφού η αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος είναι πολλές φορές καθοριστική για την αναβάθμιση της μαθησιακής διαδικασίας».

Το κόστος των εργασιών για την ανακαίνιση του σχολικού συγκροτήματος είχε αναλάβει η εταιρία Coca– Cola Τρία Έψιλον στο πλαίσιο του προγράμματός της «Το σχολείο που θέλεις», με τη συνεργασία του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Πανεπιστημίου του Σικάγο.