Τα βίαια επεισόδια που εκτυλίχτηκαν εχθές στην Αθήνα είναι πρώτο θέμα στα περισσότερα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι μάχες αστυνομικών και κουκουλοφόρων ήταν από τις σκληρότερες των τελευταίων ετών, σχολιάζουν οι περισσότεροι ανταποκριτές.

Η διαδικασία ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος από το ελληνικό Κοινοβούλιο ήταν η αιτία για τα πιο βίαια επεισόδια του τελευταίου χρόνου, αναφέρει το BBC. Παράλληλα, μεταδίδει την τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος υποστηρίζει ότι με την ψήφιση του προγράμματος η χώρα θα σταθεί στα πόδια της.

Τα βίαια επεισόδια προσελκύουν το ενδιαφέρον και του αμερικάνικου τηλεοπτικού δικτύου CNN. Εικόνες των ΜΑΤ να συγκρούονται με κουκουλοφόρους κάνουν τον γύρο του κόσμου. Ο ειδικός ανταποκριτής του καναλιού αναφέρει ότι η ελληνική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους ταραξίες.

«Πέτρες, μπουκάλια και μολότοφ εκτοξεύονται στους αστυνομικούς από τους αναρχικούς, οι οποίοι δέχονται για απάντηση τα δακρυγόνα», αναφέρει το Sky News. Εικόνες χάους στο κέντρο της Αθήνας.

Τα επεισόδια προσελκύουν το ενδιαφέρον και του δικτύου Al Jazzera. Άγριες συγκρούσεις και πετροπόλεμος μεταξύ της αστυνομίας και των κουκουλοφόρων με τραυματίες και μεγάλες ζημιές στην καρδιά της Αθήνας.