Επαναλειτουργεί το αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης το χαρακτήρισε «σπουδαίο γεγονός»


ΕΛΛΑΔΑ
13:56
11/08/2015
Επαναλειτουργεί το αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης
1
loading

Μετά από 17 χρόνια επαναλειτουργεί το αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε το γεγονός σπουδαίο, με αφορμή το αφιέρωμα στα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε μαζί με τον δήμαρχο Μεγαλόπολης, Διονύσιο Παπαδόπουλο και τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Βαγγέλη Γιαννακούρα.

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι η επαναλειτουργία του αρχαίου θεάτρου, κάτι το οποίο μέχρι χθες θεωρείτο ακατόρθωτο» τόνισε ο περιφερειάρχης και στάθηκε ιδιαίτερα στην ιστορική σημασία του θεάτρου, το οποίο, όπως είπε, συνδύαζε τον χώρο των θεατρικών παραστάσεων με το βουλευτήριο, το Θερσίλειο. «Με την εκδήλωση τιμής προς τον μεγάλο μουσικό και πολιτικό, Μίκη Θεοδωράκη, αναδεικνύουμε ταυτόχρονα τον διττό χαρακτήρα τού χώρου, δηλαδή την καλλιτεχνική και πολιτική διάστασή του» πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που είχαν γίνει κατά το παρελθόν για την επαναλειτουργία του θεάτρου, σημειώνοντας: «Ενώ ως υφυπουργός Πολιτισμού είχα ξεκινήσει τις μελέτες για την αποκατάστασή του, οι επόμενες πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου δεν συνέχισαν αυτή την προσπάθεια».

Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τον δήμο Μεγαλόπολης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι εργασίες αποκατάστασης του χώρου θα προχωρήσουν. Τέλος, αναφέρθηκε στο σχέδιο της περιφερειακής Αρχής, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και τον δήμο Μεγαλόπολης, για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής, δηλαδή του Παράσιου πάρκου, του αρχαίου θεάτρου, της αρχαίας Γόρτυνας, του Λύκαιου Δία και της Λυκόσουρας, ώστε, όπως σημείωσε, «να αποδείξουμε ότι η Πελοπόννησος αποτελεί τον πολιτιστικό θησαυρό της χώρας».

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης έθεσε ως στόχους «την προσπάθεια επαναλειτουργίας και επανατοποθέτησης του αρχαίου θεάτρου στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας, την ασφάλεια και τον σεβασμό στην ακεραιότητα του χώρου και την ποιοτική του αναβάθμιση». Ακόμη, χαρακτήρισε το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, ως την καταλληλότερη επιλογή για την επαναλειτουργία του χώρου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας επεσήμανε τη σημασία που έχει για την Αρκαδία η επαναλειτουργία του αρχαίου θεάτρου και αναφέρθηκε στην επιλογή της περιφέρειας και του δήμου για την κατασκευή πεζοδρόμου από την πόλη της Μεγαλόπολης μέχρι το αρχαίο θέατρο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. Κάθε νέος υπουργός στο ΥΠΠΟ εξαγγέλλει νέες μελέτες και έργα, κυρίως για τις ιδιαίτερες περιφέρειές του, για λόγους ψηφοθηρικούς, παραμερίζοντας αυτές των προηγούμενων, κ’ αν προλάβει να τις εντάξει σε κάποιο πρόγραμμα έχει καλώς και μπορεί να τις δει να υλοποιούνται, αν όχι έχουν το τέλος του θεάτρου της Μεγαλόπολης, όπως και πολλών άλλων μνημείων της χώρας. Όλα εξαρτώνται από τις ιδιαίτερες προτιμήσεις των εκάστοτε υπουργών και έτσι δυστυχώς ιεραρχούνται πολλές φορές τα προγράμματα στο ΥΠΠΟ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει