Όταν οι θερμοκρασίες το… επιβάλλουν, οι Αθηναίοι αναζητούν αποδράσεις – έστω και κοντινές- για να απομακρυνθούν από τον καύσωνα της πρωτεύουσας. Ανήκετε σε αυτή την κατηγορία;

Ακόμη κι αν δεν ανήκετε αλλά θέλετε να μάθετε πόσο κοστίζουν οι διήμερες αποδράσεις στον Αργοσαρωνικό, το newsbeast.gr σας παρουσιάζει τον τιμοκατάλογο για όλα τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα.

Γιατί μην ξεχνάτε ακόμη και στην Αίγινα, το Αγκίστρι, τον Πόρο, την Ύδρα και τις Σπέτσες, όταν υπάρχει καλή παρέα, διάθεση, μα πάνω απ’ όλα χρήματα, τα πάντα είναι εφικτά.

Το κόστος της Αίγινας

Αν θέλετε να πάτε σε ένα από τα πιο κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού και θέλετε να πάτε αστραπιαία, η τιμή για να πάρετε το δελφίνι ανέρχεται σε 13,5 ευρώ το άτομο. Αν πάλι σκοπεύετε να πάτε με το πλοίο της γραμμής, η τιμή για κάθε εισιτήριο είναι 9,5 ευρώ και αν πάρετε το αυτοκίνητο μαζί σας για να μην υποχρεωθείτε και περιμένετε με τις ώρες τη συγκοινωνία ή χρεωθείτε το ταξί, η τιμή είναι 27,5 ευρώ.

Αναρωτιέστε τώρα που θα μείνετε; Στην Αίγινα και ειδικά στην Αγία Μαρίνα υπάρχουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Οι τιμές για ένα δίκλινο αρχίζουν από τα 35 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 50 ευρώ για κάθε διανυκτέρευση (υπάρχουν βέβαια και οι πιο υψηλές τιμές). Όμως, να θυμάστε στις παραπάνω τιμές, το πρωινό δεν συμπεριλαμβάνεται.

Οπότε, εάν πάτε με το σύντροφο ή τη σύντροφο, θα χρειαστείτε 100 ευρώ για δύο διανυκτερεύσεις και 38 ευρώ για τα εισιτήρια σας. Από κει και πέρα, εσείς θα κανονίσετε τα χρήματα που θα ξοδέψετε εκεί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Πόσο κοστίζει η διαμονή στο Αγκίστρι

Ακριβώς απέναντι από την Αίγινα, σε πολύ κοντινή μάλιστα απόσταση, βρίσκεται το Αγκίστρι. Θεωρείται πιο ήσυχο νησί αλλά πάντα δίνει στους επισκέπτες του, τη δυνατότητα να διαλέξουν τον τρόπο ζωής που θέλουν να κάνουν.

Η τιμή για κάθε εισιτήριο είναι 13,5 ευρώ με το δελφίνι και 10,5 ευρώ με το πλοίο της γραμμής. Το κόστος για το αυτοκίνητο είναι (μόνο για να φθάσετε στο νησί) 29,9 ευρώ.
Και σε αυτό το νησί θα βρείτε φθηνά ξενοδοχεία με τιμές που ξεκινούν από τα 40 ευρώ (για δίκλινο) ανά διανυκτέρευση.

Όμως, η τιμή εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας. Υπάρχουν και οι σοφίτες που στοιχίζουν μέχρι και 70 ευρώ τη διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία που διαθέτουν πισίνες.
Μένει να κάνετε την πρόσθεση για να βγάλετε το ποσό που θα χρειαστείτε και να αποφασίσετε πόσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε εκεί.

Υπάρχει και η λύση του Πόρου

Ο Πόρος είναι μία επιλογή για πολλούς Αθηναίους που αναζητούν στιγμιαίες αποδράσεις. Διαθέτει ομορφιά και, όπως λένε οι περισσότεροι που τον επισκέπτονται, τους χαρίζει ωραίες και ξεκούραστες στιγμές.

Η τιμή του εισιτηρίου για κάθε άτομο είναι 22,5 ευρώ το δελφίνι (μόνο για να πάνε στο νησί και το ίδιο ποσό για να γυρίσουν) και με το πλοίο της γραμμής, το κόστος των εισιτηρίων πήγαινε έλα για κάθε άτομο είναι 25,6 ευρώ. Το αυτοκίνητο κοστίζει 32 ευρώ μόνο για να το περάσετε στο νησί.

Οι τιμές στα ξενοδοχεία ποικίλλουν. Οι περισσότερες ξεκινούν από τα 50 ευρώ τη βραδιά (το δίκλινο) αλλά υπάρχουν και οι πιο τσουχτερές που κυμαίνονται στα 80 με 100 ευρώ. Εσείς επιλέγετε. Κι εσείς αποφασίζετε που θα μείνετε και τι θα κάνετε στο νησί.

Στην υπέροχη Ύδρα

Η Ύδρα είναι ένας προορισμός που τον επιλέγουν πολλοί επώνυμοι. Οπότε μην παραξενευτείτε εάν δείτε κάποιους να βρίσκονται στα κότερά τους. Όμως, επειδή δεν είναι όλοι προνομιούχοι, υπάρχει και η λύση του δελφινιού. Το κόστος των εισιτηρίων για κάθε άτομο είναι 25,5 ευρώ και το ίδιο ποσό για επιστροφή.

Δηλαδή, χρειάζεται το άτομο 51 ευρώ μόνο για τα εισιτήριά του. Από κει και πέρα, οι τιμές στα ξενοδοχεία ποικίλλουν ανάλογα με το γούστο σας. Υπάρχουν φθηνά (θεωρούνται για το νησί) ενοικιαζόμενα δωμάτια με 60 και 70 ευρώ για κάθε διανυκτέρευση και υπάρχουν και ξενοδοχεία με 100 και 120 ευρώ τη διαμονή για κάθε μέρα. Από εσάς εξαρτάται.

Οι φημισμένες Σπέτσες

Δεν είναι τυχαίο ότι στο νησί των Σπετσών, υπάρχουν πολλοί γνωστοί που διαθέτουν σπίτια. Και δεν είναι τυχαίο ότι στις Σπέτσες έχουν γίνει γάμοι που έχουν φιλοξενήσει την ελίτ του διεθνούς τζετ σετ.

Έτσι, εάν σκοπεύετε να πάτε στο νησί, να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια αλλά και να δείτε τα μυστικά του, χρειάζεστε 70 ευρώ το άτομο για τα εισιτήρια μετ επιστροφής. Και για τη διαμονή σας, χρειάζεστε 60 ευρώ για ένα δίκλινο σε ενοικιαζόμενα δωμάτια (είναι η πιο φθηνή λύση συνήθως) για κάθε βράδυ.

Όμως, εάν επιλέξετε ξενοδοχείο, θα πρέπει να βάλετε πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη αφού τα μεγάλα ξενοδοχεία που υπάρχουν εκεί, είναι υπερπολυτελή και πασίγνωστα.

Εμείς προτείνουμε, εσείς επιλέγετε…