Οι υψηλές θερμοκρασίες, τα αυξημένα ποσοστά υγρασίας και η άπνοια, δημιούργησαν δύσκολες συνθήκες σήμερα στον Βόλο και παρά το γεγονός ότι η αγορά της πρωτεύουσας της Μαγνησίας ήταν ανοιχτή, η πόλη κυριολεκτικά άδειασε και ο κόσμος ξεχύθηκε κυρίως προς τα παραθαλάσσια θέρετρα.

Από το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα περισσότερα από 35.000 αυτοκίνητα έφυγαν από τον Βόλο με προορισμούς στο παραθαλάσσιο και το Ανατολικό Πήλιο, ενώ μικρότερος ήταν ο αριμός των αυτοκινήτων που κατευθύνθηκε προς την πλευρά της Νέας Αγχιάλου.

Εξ αιτίας της μεγάλης κίνησης δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές αυτοκινήτων στα «Αστέρια» Αγριάς στην έξοδο του τούνελ και στην παραλιακή.

Παρά την συνεχή παρουσία της Τροχαίας Βόλου με πολλούς άνδρες σε πολλά νευραλγικά σημεία, όλες τις ώρες της ημέρας και στην επιστροφή σημειώνονται πάρα πολύ μεγάλα προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων. Στις 8 απόψε η ουρά των οχημάτων ξεπερνούσε τα 15 χιλιόμετρα.

Η θερμοκρασία έφθασε σήμερα στο κέντρο του Βόλου τους 34 βαθμούς και το επόμενο διήμερο αναμένεται περαιτέρω άνοδος που θα αγγίξει και τους 37 ίσως και τους 38 βαθμούς.

Σήμερα οι παραλίες που δέχθηκαν τον μεγαλύτερο όγκο λουομένων ήταν η Άφησσος, τα Καλά Νερά και οι αστικές Άναυρος και Αλυκές.

Εξ αιτίας των υψηλών θερμοκρασιών σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες για την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιών στην Μαγνησία.