Σε πολύ υψηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθεί φέτος η τουριστική κίνηση στο νησί της Ρόδου, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες χρονικές περιόδους των προηγούμενων ετών.

Στην ουσία, όπως αναφέρουν τουριστικοί παράγοντες και επιχειρηματίες, αναμένονται πρωτόγνωρες καταστάσεις αφού ο αριθμός των επισκεπτών θα είναι πολλαπλάσιος από αυτόν που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια, ως απόρροια των γνωστών καταστάσεων στις ανταγωνίστριες χώρες της Μεσογείου αλλά και λόγω της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλει η Ρόδος στον τομέα προβολής και διαφήμισης.

Μια πρώτη γεύση του τι θα επακολουθήσει καταγράφηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, καθώς στο αεροδρόμιο του νησιού δεν έπεφτε καρφίτσα, λόγω της πρωτοφανούς τουριστικής κίνησης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μόνο την Κυριακή έφτασαν στη Ρόδο πάνω από 40.000 άτομα, στην πλειονότητά τους αλλοδαποί, νούμερο το οποίο διαμορφώθηκε πρώτη φορά στα χρονικά.

Οι υπηρεσίες της ΥΠΑ κατέγραψαν 158 αφίξεις αεροπλάνων από τα οποία τα 147 αφορούσαν πτήσεις τσάρτερ.

Το τουριστικό ρεύμα άρχισε να παρουσιάζει μεγάλα ποσοστά αύξησης αρκετά νωρίς, δηλαδή από τις αρχές Ιουνίου, και όπως φαίνεται εξίσου καλά θα πάει και ο υπόλοιπος μήνας. Μάλιστα σήμερα αναμένονται σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 120 αεροπλάνα, ενώ θα σημειωθεί το αδιαχώρητο στο αεροδρόμιο το Σαββατοκύριακο.

Ειδικά στις 18 και 19 του μήνα πέρα από τις προγραμματισμένες πτήσεις τσάρτερ περιμένουμε και αεροπλάνα τα οποία θα μεταφέρουν στη Ρόδο τους αθλητές, τους συνοδούς τους και τους αθλητικούς παράγοντες που θα συμμετάσχουν στους αγώνες Special Olympics, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο νησί μας.

Εκείνο που επίσης θα πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι ενώ υπάρχει ζήτηση για το αεροδρόμιο, δεν υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης περισσότερων αεροπλάνων, λόγω της χωρητικότητάς του.
Συγκεκριμένα, δεν μπορεί να δεχτεί πάνω από 13 αεροπλάνα στην πίστα, καθώς λόγω της θέσης του και της σημασίας του πρέπει να διατηρήσει ελεύθερο χώρο για στρατιωτικά αεροπλάνα και για πτήσεις μεταφοράς ασθενών.

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση και στο λιμάνι της Ρόδου καθώς καταγράφεται μικρή αύξηση σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία του μήνα.

Ειδικότερα, το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα κατέπλευσαν στο λιμάνι 34 κρουαζιερόπλοια τα οποία έφεραν στη Ρόδο 31.180 τουρίστες, ενώ το ίδιο διάστημα πέρσι είχαν καταπλεύσει 32 με 30.015 τουρίστες.