Πέντε Βέλγοι ποδηλάτες κάνουν «πετάλι» έχοντας στο μυαλό τους έναν ανώτερο σκοπό. Μαζεύουν χρήματα για σχολεία παιδιών με ειδικές ανάγκες. Ξεκίνησαν από το Μέχελεν του Βελγίου, βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη και θα τερματίσουν στην Κωνσταντινούπολη.

Τους ποδηλάτες υποδέχθηκαν στον αύλιο χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι οποίοι τους έδωσαν αναμνηστικά δώρα.

Οι ποδηλάτες θα διασχίσουν συνολικά 15 χώρες σε 24 ημέρες. Καλύπτουν κάθε μέρα, περίπου 162 χιλιόμετρα. Ήδη πέρασαν από την αρχαία Πέλλα και την Έδεσσα.

Είναι ο Ζαν, 64 ετών, που παίρνει μέρος για έκτη φορά σε ανάλογο εγχείρημα, ο 53χρονος Γιεφ, ο Γιαν, 52 ετών, που συμμετέχει για πρώτη φορά σε ανάλογο εγχείρημα και βρήκε δυσκολίες στην Αυστρία, όταν χρειάστηκε να κάνει πετάλι σε ανηφόρα για 30 χιλιόμετρα, ενω στο τέρμα της έγιναν μούσκεμα από ένα μπουρίνι.

Το μαραθώνιο οργανώνει ο δήμος Αμβέρσας με τη στήριξη του πρόεδρου της φλαμανδικής κυβέρνησης, Κρις Πέετερς, του πρόεδρου της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γκιγιόν Γκομπέρ και του πρόεδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ.