Στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε στις 6 μ.μ. η αντιφασιστική συγκέντρωση μελών της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή  (ΚΕΕΡΦΑ), της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΕΚ, των Σωματείων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Coca-Cola και Σχολικών Φυλάκων, καθώς και φοιτητικών οργανώσεων, η οποία αρχικά επρόκειτο να γίνει στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις 4.00 μμ.

Οι μετέχοντας στη συγκέντρωση πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία στην Εγνατία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ο Παύλος Φύσσας ζει κρεμάστε τους ναζί», «Η εργατιά δεν έχει χρώμα και φυλή, φυλακίστε τώρα τη Χρυσή Αυγή», «Φασίστες τραπεζίτες και τροϊκανοί όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί».

Η πορεία σταμάτησε στην Εγνατία, στο ύψος της Αντιγονιδών, όπου αστυνομικές δυνάμεις είχαν κλείσει τον δρόμο με κλούβες, εμποδίζοντας τη διέλευση των διαδηλωτών, καθώς 600 μέτρα πιο πέρα, μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης είχε αρχίσει η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής. Στη συνέχεια, γύρω στις 8 μ.μ., επέστρεψαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου, όπου συνεχίζεται η αντιφασιστική συγκέντρωση.

Στο μεταξύ η καθιερωμένη ετήσια συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, που επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί στις 7.00 το απόγευμα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου , στη μνήμη του οποίου ήταν αφιερωμένη, επειδή απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις στη συγκεκριμένη περιοχή, τελικά πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα μπροστά στη Δικαστικό Μέγαρο.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής κρέμασαν στα κάγκελα μπροστά στο δικαστήριο πανό που έγραφε «όχι στα χαράτσια των τοκογλύφων», ενώ κρατούσαν ελληνικές σημαίες και πανό με σύνθημα «όχι στην υποταγή των μνημονίων», φωνάζοντας αντιμνημονιακά συνθήματα. Η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε εξέλιξη.