Οι Ρομά του καταυλισμού «Κεραίες» στο Δήμο Θερμαϊκού καλούνται να αποχωρήσουν από την περιοχή όπου πρόκειται να ανεγερθεί κτιριακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το θέμα ανέδειξε, με γραπτή της δήλωση, η παράταξη «Οικολογία Αλληλεγγύη» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, της οποίας ηγείται ο ευρωβουλευτής, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Σύμφωνα με την «Οικολογία Αλληλεγγύη», η διορία εκκένωσης της περιοχής από τους Ρομά εκπνέει προκειμένου να ξεκινήσει το έργο ανέγερσης του κτιρίου ενώ την ίδια στιγμή η Περιφέρεια αδυνατεί να δώσει λύση.

«Πρόκειται για καταυλισμό Ρομά που εγκαταστάθηκε στο συγκεκριμένο χώρο πριν από 15 χρόνια. Ωστόσο, η συνολική έκταση 100 στρεμμάτων περίπου, παραχωρήθηκε από το Δήμο Θερμαϊκού στο Πανεπιστήμιο, με απόφαση που έλαβε ήδη η προηγούμενη διοίκηση του δήμου», ανέφερε ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Αλεξανδρής.

Διευκρινίζει, εξάλλου, ότι από την επικοινωνία που είχε με εκπροσώπους των Ρομά και με την Περιφέρεια, προκύπτει πως τους υποδείχτηκαν χώροι που ανήκουν στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, όπου θα μπορούσαν να εγκατασταθούν μετά από συνεννόηση μαζί της.
«Θα πρέπει να βρεθεί ένας χώρος από την Πολιτεία γιατί δεν μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να γίνονται μπαλάκι στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες. Εναλλακτικά θα μπορούσαν οι Ρομά να λάβουν δάνεια με ευνοϊκούς όρους ώστε να αγοράσουν μικρές κατοικίες που υπάρχουν στην περιοχή του Δήμου, σε χαμηλές τιμές», προσθέτει ο κ. Αλεξανδρής.

Παράλληλα, η «Οικολογία Αλληλεγγύη» ζητά μεγαλύτερη ευαισθησία και μέριμνα της τοπικής και της κεντρικής εξουσίας για την τύχη των κατοίκων του καταυλισμού.