Μυστήριο καλύπτει την έρευνα του ΣΔΟΕ που έκανε έφοδο, παρουσία εισαγγελέα, σε σπίτι στα Καλύβια στο οποίο φέρεται να ήταν καλά κρυμμένα ηλεκτρονικά αρχεία και έγγραφα που συνδέονται με την υπόθεση της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων.

Η πληροφορία έφτασε στις διωκτικές αρχές και σήμανε … συναγερμό σε ΣΔΟΕ και εισαγγελία. Κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι οι οποίοι θα ελεγχθούν από τις αρχές και το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με την παραγγελία των εισαγγελέων του οικονομικού εγκλήματος, θα σταλούν απαντήσεις ώστε να λυθεί το μυστήριο.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, αν τα έγγραφα πράγματι σχετίζονται με την υπόθεση των υποβρυχίων, να αναζητηθεί και ο αλλοδαπός ενοικιαστής του ακινήτου για να ερευνηθεί ποια είναι η δική του σχέση με τη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι για την προμήθεια των υποβρυχίων έχουν εξεταστεί 38 μη πολιτικά πρόσωπα ως ύποπτοι και αναμένεται η άσκηση ποινικής δίωξης από την τακτική δικαιοσύνη, ενώ και η προανακριτική επιτροπή της Βουλής ζήτησε με πόρισμά της την παραπομπή του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.